Pasta Carbonara till herrarna i familjen

I fredags var det något som inte riktigt stämde. Marie var nämligen med jobbet på grillfest och det innebar ju att jag blev snuvad på min Italian Friday som är familjens variant av ”fredagsmys”. Inte ska väl grabbarna i familjen Zäll vara utan lite gott fredagsitalien tänkte jag så det blev en mycket god carbonara som avnjöts av unge herr Elvis och den något äldre herr Frederik. 🙂

Pasta Carbonara

4 portioner

4 portioner farfalle
100 g pancetta i tunna skivor
1 liten rödlök
1 solovitlök
50 g riven pecorino sardo
bladpersilja
Havssalt & svartpeppar
Olivolja
I kockens glas: La Bombarde (72527)
I kockens öra: Nessun Dorma

Koka upp vatten och en rejäl nypa havssalt. Ringla i lite olivolja i vattnet och tillsätt pastan. Koka enligt förpackningens instruktioner.

Strimla pancettan och stek den gyllene i en stekpanna med lite olivolja. Lyft ur pancettan och låt rinna av på hushållspapper. Stäng av plattan, men låt stekfettet vara kvar. Skala och skiva rödlöken och vitlöken. Låt den bli mjuk i det varma stekfettet.

När pastan är al dente, häll av vattnet, men låt gärna 1 liten, liten skvätt vara kvar. Lägg tillbaka i kastrullen och riv över pecorino. Vänd ner pancettan, rödlöken och vitlöken. Krydda rikligt med svartpeppar och strö över finhackad bladpersilja. Lägg upp på tallrikar, ringla över lite olivolja och toppa härligheten med varsin rå äggula.

Livskvalitet!

Du kanske också gillar