Zucchini med Feta, Mandel & Tomat

Okej, här har vi en variant som jag tolkar lite fritt, såg ett klipp på IG som såg så jäkla läckert ut så jag försöker återskapa vad jag såg helt enkelt, vet inte om det är vad skaparen hade i åtanke och vet inte heller vems konto jag såg, minns bara att det såg gott ut. Inte heller har jag provat receptet ännu, det ska jag göra på fredag då jag går på semester.

Grillad Zucchini med Fetakräm, Mandel & Tomat
Side dish för 4 pers

2 zucchini
Flingsalt & Olivlja
Fetaostkräm:
1,5 dl Fetaost i smulor
1 dl Grekisk yoghurt
1 litet knippe finhackad bladpersilja
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 citron
Flingsalt & svartpeppar
Mandel- & Tomat:
10 fint skurna soltorkade tomater
1 litet knippe finhackad bladpersilja
1/2 dl finhackade mandlar
1 klyfta vitlök, pressad
Flingsalt & Olivolja

Tänd grillen och låt den bli medelvarm, cirka 200°C.

Dela zucchini på längden och skåra sedan fint alla snittytor i kryssmönster med en vass kniv. Dela i 3 -4 bitar per del, lägg skivorna på ett stort fat och strö över salt. Låt dra i 15 minuter.

Gaffla under tiden ihop fetaostkrämen och smaka av. Låt stå rumsterat till service.

Hetta upp gjutjärnsplatta/stekbord eller stekpanna på den heta grillen. Torka zucchiniskivorna med papper, men skölj inte av dem. Rippla lite olja på stekbordet och lägg skivorna med den saltade sidan nedåt. Stäng grillens lock. Vänd skivorna när de fått riktigt fin färg och låt gå lika länge på andra sidan med lite mer olja.

Rosta hackade mandlar i en torr stekpanna. När de är klara, vänd ner pressad vitlök i pannan och blanda runt. Tillsätt tomat, persilja, flingsalt och lite olja. Blanda väl och ställ åt sidan.

Bred ut Fetaostkrämen på en tallrik och lägg de bakade zucchinibitarna ovanpå, strö över mandel- & tomattoppingen. Rippla över lite olivolja och servera direkt med varsin gaffel.

Jag kommer att servera detta som en main/side tillsammans med grillat nötkött, typ en Flat iron steak eller en TriTip riktigt rosagrillad och skivad i tunna, tunna skivor, kryddat med vitlök, olivolja och rikligt med salt och peppar.


Du kanske också gillar