Wurst, Sauerkraut & Hvedeøl
Visst, här är det kulinarisk glädje i vanlig ordning. Gårdagens middag var en sann klassiker. I och för sig så serverade jag en dansk veteöl och inte en tysk, men de är ju grannar så det borde väl funka..? Hahah! 🙂
Jag har ingen egen batch surkål i matkällaren på gång, men man kan faktiskt använda köpevarianten om man jobbar lite med den. Jag steker sidfläsk eller bacon i små tärningar tills de är knapriga. Därefter steker jag söta äpplen i tärningar tillsammans med honung. Till sist steker jag surkålen och blandar med äpplen och fläsk. Smaka av med salt och peppar och livet är en fest! 🙂
Till denna löjligt välsmakande läckerbit serverade jag lite wursts så klart. Olika grillade korvar, gärna med tyskt ursprung. En rejäl klick stark senap till och livet, mina vänner, är inget annat än en sann fest!
I mitt glas hade jag alltså ett dansk hvedeøl, inköpt på min Danmarksresa. Enkens Anden Lyst heter ölet, ett ljust, överjäst öl i belgisk witbier-stil, kryddat med timjan och pomerans. Jag kan inte säga att jag kunde ana timjan, men pomerans, smörkola och aprikoser fann jag gott om och det var riktigt gott. Denna kan jag verkligen rekommendera en varm sommardag. Läskande och läckert! Läs gärna mer om bryggeriet Refsvindinge.
Glädjeliv vänner, hoppas solen skiner på er var ni än befinner er!
//Frederik