Utsökt Fredagskebab

God fredag goda medborgare som Cornelis säkerligen skulle sagt,

Hoppas livet behandlar er med respekt och glädje. Här är allt bara bra. Fullt ös och än så länga bara ett barn i familjen, jag gissar att det blir en fördubbling av den siffran precis när som helst. 🙂

Vi ska köra någon halvflummig version av Italian Friday idag med lövbiff i tomatsås, klyftpotatis och ett gott bröd. Det blir säkerligen läckert, men det tänkte jag skriva om nästa fredag. Idag kommer ett tips på en mycket välsmakande kebab istället. Hoppas det lockar och smakar. God fredag på er alla!

Gör en kryddblandning genom att blanda 1 tsk spiskummin, 1 krm cayennepeppar, 1 tsk mortlade korianderfrön, 1 tsk mortlade fänkålsfrön, 1 tsk salt, 1 krm nymald svartpeppar och torkad oregano.

Strimla sedan fläsk- eller nöt- eller lammkött. i fina strimlor, ca 400 g blir bra till ca 4 kebaber. Strö över kryddblandningen och pressa över en halv citron. Låt dra i några timmar under plastfolie i kylskåpet.

När det är dags så kan ni så klart köpa pitabröd eller baka själva. På alltommat.se finns ett urval.

Även hummus vill vi ha och det hittar ni recept på här. 

Hetta upp rapsolja i en stekpanna och stek köttet ganska hårt. Skölj, skär och skiva sallad, tomat och rödlök.

Servera era kebaber i pitabröd med kött, sallad, tomat, skivad rödlök, feferoni, hummus, gräddfil och tabasco. Mmmmmmmmm! 😀

Trevlig helg!

//Frederik

 

 

 

 

Du kanske också gillar