Gratinerad pasta med skinka och gröna ärtor

Hej hej vänner,

Elvis är lämnad på dagis, jag och Marie har varit en vända till bb. Inga nya barn än… 🙂

Helgen har varit späckad med aktiviteter för mig och Elvis. Vi har fixat i ordning i hela trädgården, tvättat leksaker och städat snickarboa. I lördags hade våra vänner Cocke & Anna inflyttningsfest. Jag och Elvis grillade ryggbiff och herregud så gott det blev. Lite ramslök, soja, socker, vinäger, salt, peppar och vitlök som marinad. Grilla biffarna medium och servera med plocksallad, lantbröd och lite goda såser. Glädje!

I går befann vi oss i simhallen och vi bakade även lite chokladbollar om man nu ska kalla det baka. Elvis skulle nog snarare kalla det ”glufsa i sig gottis under tiden pappa försöker få till runda bollar…” Hahaha! 😀

Vill ni istället fixa till en god pastagratäng så kör loss enligt nedan;

Gratinerad pasta med skinka och gröna ärtor

4 portioner

4 portioner pasta, (kokt)
150 g gröna ärtor
200 g skinka i bit
Parmesan
Olivolja
salt & svartpeppar
Ostsåsen:
50 g smör
4 msk vetemjöl
5 dl mjölk
4 dl riven parmesan

Börja med att sätta ugnen på 225°C och gör sedan ostsåsen.

Låt smöret smälta långsamt i en kastrull, sänk värmen en aning och vispa ner mjölet. Späd sedan med mjölk under vispande. Låt sjuda under omrörning i ca 3 minuter. Vänd till sist ner parmesan och låt smälta. Smaka av med lite salt och nymald peppar. Ta bort kastrullen från värmen.

Smörj en ugnsfast form med en klick smör.

Sprid ut strimlad skinka, ärtor och kokt pasta. Blanda runt väl och krydda med en liten nypa salt och peppar. Slå på ostsåsen, riv över rikligt med parmesan och sätt in formen i ugnen. Låt stå i cirka 15 minuter.

 

Grymt, grymt, grymt gott! 🙂

I kväll blir det stekt lax, wokade nudlar och lite annat smått och gott, glädje!

//Frederik

Du kanske också gillar