Tomatpasta De Luxe

God torsdag och god 18e augusti vänner.

Jag har fått förfrågan och tillika äran att blogga några inlägg tillsammans med sajten Tomatprat och kör helt enkelt igång med ett inlägg om en enkel, men ack så magiskt god pastarätt med körsbärstomater. Min kamera gick ut i strejk så det blev tyvärr så att mobilen fick hoppa in och då blir det ibland lite sisådär med kvaliteten. Ha överseende kära medborgare! 😉

Receptet är baserat på ett recept av Jamie Oliver. Han gjorde det i ett tv-program och jag har sedan dess gjort det ur minnet och säkert ändrat en hel del, men credit för idén skall gå till Mr Oliver.

Tomatpasta De Luxe

4 portioner

500 g pasta, Casarecce
ca 50 g smör
1 msk tomatvinäger
1 msk balsamvinäger
3 kvistar bladpersilja
1 knippe krusbladig persilja
3 kvistar timjan
600 g körsbärstomater
100 g pecorino
havssalt & nymald svartpeppar
olivolja

Koka upp vatten, salta och koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Samtidigt som pastan kokas, lägg en metallskål ovanpå likt bilden nedan. Smält smöret tillsammans med vinägersorterna och finhackade örter i skålen. Dela och mosa lätt alla tomaterna och lägg dem i det smälta smöret. Krydda med salt och peppar och låt värmas två-tre minuter. Mosa ihop tomaterna med den smakrika smörsåsen ytterligare med hjälp av en träslev eller dylikt. Smaka av med salt, peppar och vinäger om så behövs.

Häll av pastavattnet när pastan är al dente. Spara cirka 3 msk av kokvattnet tillsammans med pastan i kastrullen. Häll över tomatsåsen i kastrullen och vänd runt. Håll varmt på plattan samtidigt som ni ringlar över en rejäl skvätt olivolja och hyvlar över löjligt mycket pecorino av högsta klass. Mmmmm…

Grym tomatglädje! 😀

//Frederik

Du kanske också gillar

 1. Tobbe

  Det här blir middagen ikväll! Mums!

 2. lyxlagat

  Glädje, hoppas det blir grymt! 🙂
  //F

 3. Anders

  Jag måste säga att detta är ett fall av smygmarknadsföring där du nog gått över gränsen. Det hade varit ärligare om du varit öppen med att du anlitats av ett företag/marknadsföringsbyrå för att göra reklam för spanska tomater. Att påstå att det är en ära och att”blogga tillsammans med sajten” är lite ohederligt. Sajten i fråga är knappast en ideell verksamhet eller hur?

 4. lyxlagat

  Hej Anders,
  Jag har inte menat att dölja eller smyga med det faktum att jag skriver några blogginlägg för Tomatprat.se, så smygreklam ”över gränsen” som du kallar det är ju helt felaktigt.
  Jag har själv inte fått en endaste tomat eller annan form av ersättning för detta utan endast en möjlighet att sprida mina recept, tankar och idéer för att i slutändan få fler att upptäcka min blogg och mina böcker.
  Anser du detta fortfarande felaktigt så är det ju beklagligt, men jag väljer att se det positiva med alla matbloggar och chansen att få locka fler besökare till just min matblogg.
  Mvh Frederik