The Winner is… Melker!

Igår var jag på ett event tillsammans med en hel del andra matintresserade kollegor och journalister. Det var Philips som introducerade sin nya köksserie ’Robust’. Namnet kommer nog av den hårda, granit och gjutjärnsliknande designen. Även maskinernas tyngd var rejäl. Priset likaså, men en imponerade garanti visar väl på att maskinerna ska hålla länge, länge. Testade själv inte någon av prylarna, så jag kan inte meddela om de är värda de dyra slantarna. Det får ni avgöra själva när produkterna hamnar i butik under våren.

Skoj hade vi hur som helst och en underhållande tävling bjöd på kockarna Henri Alpén från Finland, Carsten Olsén från Danmark, Norges deltagare uppfattade jag inte namnet på då han byttes ut i sista sekund och sist men inte minst vår svenske kock Melker Andersson.

Vinnare av tävlingen valdes av oss besökare och trots att vi svenskar inte fick rösta blågult så vann Melker priset. Kockarna skulle tillreda en huvudrätt, en dessert samt en juice på 20 minuter. De fick inte förbereda något, ej heller i förväg veta vilka varor de hade att jobba med.

Vinnarrätten blev en toast med grillad vit fisk, räkröra, dill, stekt ägg, löjrom och en mycket god vinegrette. Desserten var en chokladmousse med hallon och blåbär. Perfekt! 🙂

Här kommer lite bilder. Är de suddiga så skyll på mig. Foto är svårt med fel öga. Hahah! Nu ska jag till sjukan igen. Ta hand om er och ha en trevlig helg! Missa så klart inte att klicka in er på min andra blogg som uppdateras lika ofta som denna blogg. Dag Lennartsson, whiskyvetare och författare har idag ordet!

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Lisa Lönner Pulkkinen

    Bra blogg! Här gäller det att börja välja rätt musik till maten också… Du har fått en award av mig /Din husmor på nätet http://husmorlisa.blogspot.com