Smoked Honey Bacon Pops

Idag ska jag ner till Jönköping för ett gig med Eskobar och även lite snack om mitt öl Svinninge Bullet och så bjuder jag så klart på en grym lite ”grej” att käka på också. Smoked Honey Bacon Pops, alltså rökta bacon-godisklubbor typ… 🙂

Tänkte att jag skulle gå igenom hur dessa görs, nu kan jag ju direkt meddela att jag har preppat för 60 personer så detta recept är stoooort, haha! Egentligen tycker jag att man ska göra detta i samband med att man håller på med en rejäl BBQ och kocken själv under tiden är sugen på att ta en öl och lite gott tilltugg.

bbq, bacon pops, lyxlagat weber, frederik zäll

Köp hem färsk fläsksida, ett baconspett bör väga cirka 100 g så fundera på hur många spett ni vill göra.

bbq, bacon pops, lyxlagat weber, frederik zäll

Skär bort svålen och skär sedan sidan i tjocka skivor, alltså cirka 100 g styck. Spetta skivorna på träspett.

bbq, bacon pops, lyxlagat weber, frederik zäll

Rök spetten i er Smoker eller på grillen med mängder av rökflis på indirekt värme, cirka 110°C i 30 – 40 minuter.

bbq, bacon pops, lyxlagat weber, frederik zäll

Efter rökningen ska spetten penslas med en blandning av honung, äppelcidervinäger, tabasco, flingsalt och svartpeppar. Se till att blanda ihop det hela till en kladdig sörja, det vill säga hyfsat mycket honung!

bbq, bacon pops, lyxlagat weber, frederik zäll

När spetten sedan är penslade, låt dem ligga och gosa i den söta honungen ett tag, hetta sedan upp en grill till max och bränn av spetten i 30 sekunder per sida. Strö över lite flingsalt, låt dem sedan svalna och ät dem som godisklubbor! Helt löööjligt gott med ett fint öl till!

Till alla som kommer till Hymer i kväll i Jönköping, smaklig spis! 😉

//Frederik

 

Du kanske också gillar