Skissar inför glasslansering
Tja, Jag ska inom kort lansera en ny smak för Häagen-Dazs och ska i samband med den presentationen bjuda 50 journalister på lite smått och gott.
Just nu skissar jag på något som jag själv kallar för Dream Cream Cookie. En Oreosbotten som toppas med italiensk maräng. Marängen bränns lätt av innan den strösslas med frystorkat kaffe. Kul och riktigt sött och gott! 🙂
ITALIENSK MARÄNG
300 gr strösocker
100 gr vatten
150 gr äggvita
Koka upp vatten och socker. När sockerlagen är cirka 110°C ska äggvitan vispas hårt.
När sockerlagen är 120°C ska den hällas i tunn och jämn stråle i den hårt vispade äggvitan. Vispa hela tiden på låg hastighet så att det inte stänker under tiden ni häller i sockerlagen. Vispa sedan på full hastighet tills ni får en riktigt mjuk, seg och fluffig maräng. Vispa sedan på lägsta fart tills marängen svalnat.
Marängen kan därefter spritsas som topping på det mesta i dessertväg. Bränn gärna av den med en brûléebrännare.
Glatt liv! 🙂
Martina
Oj, vilket fint uppdrag! Kul 🙂