Salmone e rucola tagliatelle
Lyxiga smaker med den underbara laxen, men samtidigt så är detta något som vem som helst kan vända ihop på en mycket kort tid. Min grymt goda version av snabbmat, hahaha! 🙂
SALMONE E RUCOLA TAGLIATELLE
4 portioner
600 g finfin laxfilé
150 g rucola
Körsbärstomater
½ dl crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 citron
Olivolja
Flingsalt & svartpeppar
Färsk Tagliatelle så det räcker till er alla fyra
Hetta upp olivolja i en stekpanna tillsammans med en lätt mosad vitlöksklyfta. Krydda laxen lätt med lite salt & svartpeppar.
När oljan är het släng vitlöksklyftan. Har laxfilén skinn så stek skinnsidan först i cirka 5 minuter, därefter ytterligare cirka 3 minuter på andra sidan. Har den inte skinn så stek 3 – 4 minuter per sida.
Lägg fisken åt sidan att svalna något. Dra sedan av skinnet om det finns och släng. Bryt laxen i stora munsbitar.
Koka tagliatellen i vatten, salt som medelhavet. När den är al dente, häll av den, men spara cirka ½ dl av kokvattnet. Kokningen går riktigt fort när det är färsk pasta, bara någon minut.
Häll tillbaka pastan i den varma kastrullen. Vänd ner sköljd rucola, crème fraiche, salt, svartpeppar, delade tomater och zesten från en tvättad citron.
(ZEST – Det yttersta gula skalet på citronen, riv med ett zestjärn. Man vill inte få komma in till det vita lagret på citronen, där finns en otäck beska.)
Späd med kokvattnet och blanda väl. Se till att det blir riktigt varmt och gott. Avsluta med att varsamt lägg ner laxbitarna i pastan så det också blir varma. Pressa över citron och ringla över lite olivolja.
Smaklig spis vänner!