Rullarna testade, delfinal 2

Hej vänner,

Nu har jag även testat tunnbrödsrullarna från den andra veckofinalen och här kommer en sammanfattning, mina tankar och så klart själva recepten. Som vanligt så ska vi i juryn utse och meddela er en vinnare i början på kommande vecka.

Bidrag nummer 1 inskickat av Kerstin Busk

Smöra tunnbröd, berd på potatismos, lägg på skivad rostbiff, rostad lök, strimlad sallad och en majonnässallad. Vänd ihop och ät.

(Majonnässallad: 1dl majonäs, 0,5 dl keso, 2 msk chilisås, 1 rivet äpple, 0,25 dl strimlad purjolök, riven pepparrot, salt & peppar.)

Lyxlagat tycker:
Fylligt och matigt. Mycket god majonnässallad. Bra med de olika konsistenserna på mos, sallad och rostad lök. Gillar när det bjuds på både det ena och det andra så att säga. Glädje kort och gott.

Lyxlagat twistar:
Har faktiskt inte så värst mycket att tillägga här. Tycker att smakerna möttes mycket fint och att rullen var toppen. Dock skulle jag verkligen säga majonnässallad vilket jag tycker låter illa. Äpple- & pepparrotsröra eller nåt kanske klingar lite bättre. 🙂  

I kockens glas: Nils Oscar Kalasöl (1310)
I kockens öra: Cornelis – Polaren Pär är Kärlekskrank

– – – – – – – – – – – – – – –

Bidrag nummer 2 inskickat av Mikael Sandberg

Smöra tunnbröd, lägg på kall, kokt, skivad mandelpotatis, tunna skivor rökt renstek, bred på sås av cr?eme fraiche och Västerbottensost, riven pepparrot och krasse.

Lyxlagat tycker:
Gott. Mjuka och snygga smaker som träffas och bjuder på godhet. Pepparroten lyfter det hela och krassen är klockren på toppen. Läckert!

Lyxlagat twistar:
Jag skulle har lagt till något med ”crunch”. Kanske lite äppelskivor, rödlök eller skivad saltgurka.

I kockens glas: Franziskaner Weissbier (1687)
I kockens öra: Emilie Simon – Desert

– – – – – – – – – – – – – – –

Bidrag nummer 3 inskickat av Johan Viitanen

Bred på ett lager wasabi på tunnbrödet, lägg på gravad lax, rikligt med teriyakisås och strö över rostade sesamfrön.

Lyxlagat tycker:
När jag läste igenom receptet så kände jag direkt att detta kan ju inte bli bra. Gravad lax med teriyaki, inrullat i tunnbröd… Jag hade fel. Chock! Inte att jag hade fel alltså utan att det var så pass gott. Wasabin ger en snygg tuffhet mot den söta teriyakisåsen och den rostade tonen av sesamfrön blir faktiskt en riktigt bra rulle. Grymt!

Lyxlagat twistar:
Nej. Här är det tillräckligt twistat, hahah! 🙂

I kockens glas: Sapporo (89784)
I kockens öra: Mark KNopfler – What it is

– – – – – – – – – – – – – – –

För att vara med i tävlingen kolla in bannern nedan;

 

Du kanske också gillar

  1. 2a vinnaren & sjuuukt god räksallad | Lyxlagat

    […] bidrag. Receptet på hennes rulle och även de andra mycket goda rullarna från den andra delfinalen hittar ni här>>. Grattis […]

  2. Sista delfinalens vinnare | Lyxlagat

    […] Vinnare delfinal 2: Kerstin Busk […]

  3. John

    En god rulle (vinnaren alltså) som jag har gjort i många år. Tror att det är ett gammalt alltommat-recept. Receptet heter i alla fall från början Cesannas gourmetrulle tror jag.

  4. lyxlagat

    Ja, jag har hört att den kanske dykt upp någon annanstans förut. Det kan man ju iof säga om det mesta här i världen, men vi har det i åtanke hur som helst. 🙂

    //F