Rosendals Trädgård & Pasta Tricolore

Vilken underbar septembermånad vi har inte sant… Solen kämpar beundransvärt för att värma oss in i det sista innan mörkrets makter tar över och vintern klampar in med grova och hårda steg. Jag gillar inte vinter, kan ni ana det i mina texter? 😉

Hur som helst, en vacker promenad på skansen sedan vidare upp till plantboden för att inhandla något inspirerande gott. Det gör vilken eftermiddag som helst till en underbar eftermiddag. Ta vara på solstrålarna nu kära vänner. Ta er en riktigt skön promenad så fort solen tillåter och njut, njut, njut!

Grenadinebloggen skriver jag idag om knäckebröd. Till middag kanske en pasta tricolore kan vara något?

dsc_0006

Pasta Tricolore

4 portioner

4 portioner färsk pasta
150 g färsk babyspenat
3 färska kycklingfiléer
2 solovitlökar
10 soltorkade tomater
1,5 dl grädde
1 dl mjölk
Salt & nymald svartpeppar
Olivolja
Citron
I kockens glas: Piccini Chianti (nr 22467)
I kockens öra: Andrea Bocelli – Con Te Partiro

Makalöst vackert stycke, makalöst framfört av herr Bocelli tillsammans med ett riktigt fynd. Chianti Piccini kostar inte många slantar och är en riktigt trevlig upplevelse. Rekomenderas varmt!

Koka upp rikligt med vatten, salt som medelhavet.

Skär kycklingen i 2 cm tjocka strimlor. Skala och finhacka vitlökarna och skär de soltorkade tomaterna i fina strimlor.

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om. Salta och peppra väl och vänd sedan ner vitlök, soltorkade tomater, spenat, grädde och mjölk. Puttra ihop glädjen i några minuter.

Vänd ner er färska pasta i det kokande vattnet. Det tar endast 1-2 minuter så häng med. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över olivolja, vänd runt och täck med lock.

Smaka av såsen med citron, salt och peppar. och häll det sedan över pastan. Servera direkt.

Glädje!

//Frederik

Du kanske också gillar