Polkagrisar & Alfredo

polkapojkarna

Jisses, idag var det riktigt kallt i morse. Vi som bygger om huset har snickare som dyker upp tidigt, tidigt på morgonen och de förtäljde att de fick skrapa rutan i morse. Vänta nu!!! Det är ju augusti och vi har haft en ganska sval sommar. Det kan väl inte gå över till vinter redan nu..?

Nä, jag fortsätter att drömma mig tillbaka till sommarsemestern istället. Vi tog en tripp ner till vänner i Torekov och stannade till i Gränna för att kika in hos Polkapojkarna och avnjuta deras tillverkningskonst av polkagrisar. Elvis tyckte nog det var helt ok… 😉 Dreglande, med stora hundvalpsögon… Haha!

Pasta Alfredo Lyxlagat

En god, enkel pasta Alfredo känns också som sommarglädje för mig. Påminner om tidigare semestrar i Italien. Varmt… Gott… Mmmm…

PASTA ALFREDO

4 portioner

Färsk fettuccine till er fyra
150 g strimlad kokt skinka
2,5 dl grädde
1 citron
Parmesan
Smör
Flingsalt & svartpeppar
Muskot

Koka upp saltat vatten till pastan och koka den enligt förpackningens instruktioner.

Hetta upp 1,5 dl grädde, saften från en pressad citron och 4 msk smör i en stor kastrull under vispande. Fortsätt vispa tills smöret smält. Låt sakta sjuda i cirka 3 minuter. Häll under tiden av vattnet från pastan som är al dente.

Vänd ner pastan i grädden och blanda runt väl. Blanda i strimlad skinka, resterande grädde samt 2 riktigt rejäla nävar med riven parmesan. RIKTIGT rejäla, haha!

Riv i lite muskot och krydda upp med salt och peppar. Blanda väl och smaka av. Låt värmas och sjuda i 1-2 minuter innan servering. Garnera gärna med lite gröna blad, till exempel basilika.

Glatt liv vänner!

Du kanske också gillar

 1. Max

  Verkar smaskigt det där, har du några tips på lämplig dryck till härligheten?

 2. lyxlagat

  Tjena Max,
  En kyld Peroni eller ett glas Piccini Chianti och livet är inget annat än en fecke! 😉
  //F

 3. Max

  Testade med chiantin till. Klockrent!!

 4. lyxlagat

  Glädje! 🙂
  //Frederik

 5. Helena

  Dra mig baklänges vad gott!