Pizza magretto

pizza magretto lyxlagat

Hemmagjord pizza är prylen. Nu sprack just vår baksten så det blir till att shoppa inom kort. Denna pizzan är helt magisk. Myntan till den salta magretton är sanslöst bra. Lite oväntat kanske, men magiskt! 🙂

Pizza Magretto med Mynta

4 pizzor

Degen:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7- 9 dl vetemjöl special
Fyllningen:
2 buffelmozzarella
1 näve riven taleggio (ost) per pizza
1 burk Mutti pizzasås med oregano
6 skivor magretto (lufttorkad kotlettrad) per pizza (Alternativt prosciuttio)
1 knippe bladpersilja
6-7 myntablad per pizza
Flingsalt & svartpeppar
I kockens glas: Kevin Arnold Shiraz (nr 6506)
I kockens öra: Jovanotti – A te

Börja med att göra degen. Rör ihop kryddorna med jästen, oljan och vattnet i en bunke. Vänd ner lite mjöl i taget och blanda väl tills ni får en fin och elastisk deg. Det mjöl som blir över sparas till utbakning. Jäs degen under duk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 200°C med bakstenen på plats.

Dela därefter degen i fyra delar och kavla ut pizzorna på välmjölat bord.

Bred tomatsåsen i ganska tunt lager på pizzan, Strö över grovt riven eller fint skuren taleggio, en rejäl näve finhackad persilja och sprid ut magrettoskivorna. Strö eventuellt över lite flingsalt om viljan faller på. Peppra lätt.

Baka av pizzan på bakstenen i ugnen i några minuter, tills kanterna ser krispiga ut och osten smält läckert.

När pizzan är färdiggräddad, ta ut den och sprid ut några stora bitar mozzarella. Riv över myntabladen och servera direkt.

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Matilda

    Smaskigt värre! Mutti pizzasås är suverän och bekväm att använda! Buffelmozzarella är aldrig fel och magretto är härlig i konsistens och smak. Taleggio är en favoritost! Så jag säger helt enkelt- Mums!

  2. Pizza Chili Prawn & Salsa Verde | Lyxlagat

    […] Gårdagens inlägg angående chili & vitlök confit skrevs så klart av en viss anledning. Idag är det dags för våra fantastiskt fina pizzor som vi brukar göra här hemma. Marie står för deg och baksten osv, jag står för toppingidéer och annat gott krims krams.. 🙂 Ett enkelt grundrecept för pizzadeg finner ni i mitt inlägg här>>. […]

  3. Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Pizza Chili Prawn & Salsa Verde

    […] Gårdagens inlägg angående chili & vitlök confit skrevs så klart av en viss anledning. Idag är det dags för våra fantastiskt fina pizzor som vi brukar göra här hemma. Marie står för deg och baksten osv, jag står för toppingidéer och annat gott krims krams.. Ett enkelt grundrecept för pizzadeg finner ni i mitt inlägg här>>. […]