Piled High Pork Roast Burger

Ja men jag tänkte att ni kanske var hungriga..? Hahah! Så löööjligt bra! Helt galet gott. Tänkt helt fritt när det gäller tillbehör och toppings. Pepper Jack Cheese, Cheddar, Inlagda jalapeños, feferoni, chiliaioli, majonnäs, dijonnaise, livet är fritt och fullt av goda val!!

Detta är perfekt mat till en stor middag, kanske något för midsommar? Alla kan montera sin egen burgare och köttet går utmärkt att förbereda, baka av och sedan trancheras i tunna, tunna skivor. Vänd skivorna i all den goda stekskyn och värm på i ugnen precis innan servering.

För fler tips och recept likt detta, kika antingen in min bok BBQ – Amerikansk Barbeque, Öl & Bourbon eller så klickar ni in er på rubriken Mina E-Böcker här på bloggen (längst upp), där kan ni ladda hem så kallade singlar av kategoriserade BBQ-recept signerade moi! 🙂

Pork Roast Burger, handcarved lyxlagat

PORK ROAST BURGER

4 portioner

800 g fläskkarré
200 g bacon i skivor
Ljus lager ttyp Pabst eller Budweiser
Pork Roast Rub:
1 msk Colemans senapspulver
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
2 tsk cayennepeppar
2 msk ljust muscovadosocker
2 tsk sellerisalt (eller örtsalt)
Serveras med:
Hamburgerbröd eller frallor
Skivad silverlök
Salladsblad
Skivad tomat
Cheddarost
Cornichoner
Feferoni
BBQ-sauce
Dijonnaise

Putsa fläskkarrén från utanpåliggande fett och hinnor. Blanda ingredienserna till rubben och rubba köttet noga runt om.

Lägg i dubbla plastpåsar och marinera i två dygn i kylskåp.

Har ni ett rotisseri så är detta ett utmärkt tillfälle att använda det. Trä upp köttet på spettet och gör grillen redo för indirekt rotisserigrillning. (Har ni inget rotisseri så gör det inget, gör grillen redo för cirkulär indirekt grillning, alltså med briketterna i en ring längs med ytterkanten av grillen och inga briketter i mitten där sedan köttet ska ligga. Ni får vända köttet då och då för jämn grillning.)

Tänd grillen med en röklåda Mesquite Smoke Chips och invänta rejält bolmande och en underbar bbq-doft. Dra ned värmen till cirka 175°C genom att till viss del stänga ventilerna på kolgrillen eller helt enkelt dra ner värmen på gasgrillen. Montera rotisseriet med karrén och låt rotera ostört i cirka 60 minuter.

Mät innertemperaturen. Beroende på köttets form och grillens värme så bör ni ligga runt 65°C nu. Sätt igång rotisseriet igen och spraya hela köttbiten med ljus lager. Fyll eventuellt på med lite rökträ (över direkt värme) och stäng locket. Låt gå ytterligare cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 80°C. Vira in köttet i folie och låt vila i 15 minuter innan det skärs i lövtunna skivor. Grilla ert skivade bacon under tiden.

Servera sedan burgarna enligt följande; bottenbröd, dijonnaise, sallad, tomat, fläskstek, cheddar, bacon, silverlök, cornochoner, feferoni, BBQ-sauce, kanske lite yellow mustard & toppbröd.

Yep! Hahah! Väljer ni istället att göra den i ugnen så kör den på 175°C till ca 80°C innertemp.

Du kanske också gillar