Lyxlagat TV – HEJA SVERIGE!!!

Lyxlagat TV Com Hem Gorgonzolatoast

I kväll är det dags för Sverigematch igen. Heja, heja!!!

Avsnitt nummer två i serien TV Com Hem Lyxlagat-TV. Här är det alltså tips på coola snacks och finfin enkel mat som kan fixas till för att sedan avnjutas i tv-soffan med fotbollen som underhållning. Glädje! 🙂 Klicka på bilden ovan för att se avsnittet.

GRILLAT LANTBRÖD & FIKON MED GORGONOLA & BALSAMICOREDUKTION

1 gott lantbröd
100 g gorgonzola
6 stora färska fikon
1 dl finfin balsamvinäger
1 dl mörkt muscovadosocker
1 klick smör
olivolja

Börja med att fixa till balsamicdressingen som är en riktigt söt variant eftersom den skall möta upp sältan i gorgonzolaosten. Koka upp vinäger och socker på medelvarm platta. Låt reducera i cirka 20-30 minuter. Vispa ner en rejäl klick smör på slutet och låt svalna helt.

Skölj fikonen i kallt vatten och torka dem lätt med hushållspapper. Ansa dem och dela dem i två halvor.

Lägg gorgonzolan i en bunke och rör den mjuk med en trägaffel.

Tänd grillen och gör den redo för direkt grillning.

Skär 6 tjocka skivor av brödet och del dem sedan i halvor. Pensla dem med olivolja.

Olja lätt grillgallret innan grillning. Lägg på fikonhalvor med köttsidan nedåt och brödet på grillen. Vänd efter 1 – 2 minuter och grilla andra sidan också.

Lyft av brödet, håll fikonen varma. Bred gorgonzola på brödskivorna och lägg på en varm fikonhalva på varje skiva bröd. Ringla på balsamicoreduktionen och servera direkt.

Du kanske också gillar