Lyxlagat TV – Grillade persikor

Lyxlagat TV

 

Avsnitt nummer tre i serien TV Com Hem Lyxlagat-TV. Här är det alltså tips på coola snacks och finfin enkel mat som kan fixas till för att sedan avnjutas i tv-soffan med fotbollen som underhållning. Glädje! 🙂 Klicka på bilden ovan för att se avsnittet.

GRILLAD PROSCIUTTOLINDAD PERSIKA MED TIMJANSHONUNG 

4 mogna, fina persikor
12 skivor prosciutto
3 msk olivolja
havssalt & nymald svartpeppar
träspett
1 dl flytande honung
½ kruka timjan

Repa bladen från er fina timjan och hacka dem. Blanda med honung, salt & svartpeppar. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Dra åt sidan och låt vila.

Skölj persikorna och ta bort kärnorna med en sked. Torka av dem lätt med lite hushållspapper. Dela varje halva i tre klyftor och vira in varje klyfta i en skiva prosciutto, fäst varje skiva med ett litet träspett.

Tänd grillen och gör den redo för direkt grillning.  Lägg även ett dubbelvikt folieark längs med ena långsidan av grillen så att foliet kan skydda träspettens ändar från att brinna upp när de hamnar på gallret.

Olja in gallret innan ni lägger på godsakerna.

Lägg alltså persikospetten så att ändbitarna skyddas av foliet. Grilla i 2 – 3 minuter på varje sida. Värm försiktigt upp honungen igen.

Lägg upp de grillade spetten på fat och ringla över varm timjanshonung.

Livskvalle! 😉

Lyxlagat ComHem tv

Du kanske också gillar

  1. Martina

    Jisses så gott det ser ut, persikor är mina favoriter just nu, köper hem hela tiden!