Louisiana Casserole
God måndag vänner,
I fredags höll jag i ett event på Åkersberga Tennisklubb för företagshälsa och kontaktutbyte företagare emellan. Riktigt bra ordnat med tennis och golfaktiviteter samt info från kommun osv. Själv stod jag för mat och hade även satt ihop en matkasse så att alla besökare kunde smaka av min mat och även köpa med sig en kasse med ingredienser och recept för att själva kunna laga upp maten under helgen.
Recept och bilder bjuder jag så klart på även här på bloggen!
Inhandlat till en väääldans massa personer! 🙂
Chili, lök och selleri till en väääldans massa personer, haha!
LOUISIANA CASSEROLE
4 portioner
500 g färska, starka korvar – chorizo, salsiccia – välj er favorit
2 konserverade majskolvar
1 stor gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 grön chili
1 röd chili
färsk timjan, oregano & basilika
1 nypa cayennepeppar
400 g konserverade körsbärstomater
1,5 dl vatten
1 msk rörsocker
1 msk dijon
1 citron
Havssalt & nymald svartpeppar
Majsolja
Skala och finhacka den gula löken. Pressa de tre vitlöksklyftorna och skär selleristjälkarna i fina små bitar. Kärna ur era båda chilis och finhacka dem därefter noga.
Hetta upp majsolja i en gjutjärnsgryta och sautera allt det goda vi just gått igenom. Det ska inte ta för mycket färg utan fräsas glansigt och vackert.
Vänd ner finhackade kryddor, socker, dijonsenap, vatten, konserverade körsbärstomater och majskolvarna delade i mindre bitar. Låt sjuda under lock i 10 minuter. Smaka av med en rejält kraftfull mängd cayennepeppar, havssalt, svartpeppar och citronsaft.
Hetta upp lite olja i en stekpanna. Slanta era goda, heta korvar i tunna skivor och stek dem knaprigt gyllene. Precis innan servering, vänd ner korvarna i den puttrande grytan.
Här stod jag sedan och bjöd på det hela med Svinninge Bullet Premium Pale Ale, kokböcker och Eskobar-plattor bredvid mig. Behöver ett stort bord!! 🙂
Ta hand om er, smaklig spis där ute!
Tommy
Kanonbra att erbjuda en matkasse med ingredienser och recept!
/Tommy