Kyld gurksoppa med mynta och chili

Men se god morgon vänner,

Jag sitter på Land Rover för att fixa lite med bilen. Har fixat i trädgården och byggt lite prylar i helgen efter att ha ”vabbat” tors-fre. Snacka om kontraster till Roxetteturnén, haha! Allt gott dock, vardagslivet är ljuvligt och jag njuter varje sekund! Tänk om det bara kunde bli lite varmt också, visst, helgen var inte helt värdo, men ändå. Kom igen!! Jag fick ta fleece och vantar på ungarna när de skulle till förskolan och det är ju för tusan juni!!!

Ja, ja… När vi ändå är inne på kyla så tänkte jag tipsa om en riktigt kall sak, en isad gurksoppa som sitter sjukt bra, speciellt en varm, varm sommardag. Snart så… Hahah!

kall gurksoppa, lyxlagat, frederik zäll, chèvre, sommarmat, sommarsoppa, soppa

KALL GURKSOPPA MED CHILI & MYNTA
Chèvre på toast

4 portioner

2 medelstora gurkor
4 salladslökar
1 klyfta vitlök
5 dl turkisk yoghurt
1 grön chilifrukt
10 blad grönmynta
1 litet knippe bladpersilja
Salt & svartpeppar
Chèvre & toast behövs också

Skala och dela gurkorna. Kärna ur dem med hjälp av en matsked. Dela gurkorna i mindre bitar och mixa dem sedan tillsammans med lökarna, persilja, mynta och en urkärnad grön chili.

Mixa till en slät puré. Blanda sedan med yoghurten. Pressa i en klyfta vitlök och smaka till sist av med salt och svartpeppar.

Låt stå i kylskåp i minst 60 minuter innan servering. Den skall vara riktigt kall.

Sätt ugnen på 225°C. Skär brödet i fyra skivor och lägg på en rejäl bit chèvre. Gratinera bröden i ugnen i 4-5 minuter och servera vid sidan av den isande kalla och samtidigt lite heta soppan.

Läckert!

//Frederik

Du kanske också gillar