Korv Marrakech
Hej på er glada torsdagsläsare,
Gårdagen i studion med Eskobar blev en riktig ”hårslitare”, men vi är på väg mot något riktigt bra tror jag minsann. Idag ska det jobbas på kokbok nr 2 igen. Alla rätter är skapade och det återstår endast en provlagning. Glädje! Nu ska jag ju inte direkt vila efter det utan påbörjar direkt två nya böcker som ska hamna i handeln till nästa sommar.
En ny sajt till förlaget är på gång, men tillsvidare kan ni läsa den gamla sajten här för mer information.
Korv Marrakech med bulgur och het yoghurt
4 portioner
4 heta lammkorvar
3 dl bulgur
6 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
2 stora tomater
2 tsk mald spiskummin
1/2 knippe hackad bladpersilja
1 burk kikärtor
1/2 lime
Rapsolja
Salt & nymald svartpeppar
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
I kockens glas: Allesverloren Tinta Barocca (nr 12002)
I kockens öra: Nick Drake – One Of These Things First
Ett trevligt, kryddigt vin med ett underbart pessimistiskt namn sällskapas idag av Mr Drake som bjuder på galet bra musik i köket. Njutning! 😀
Koka bulgur i grönsaksbuljong enligt förpackningens intruktioner.
Slanta korvarna och finhacka löken. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och bryn löken och korven lätt.
Skölj och hacka tomaterna grovt. Tillsätt i pannan tillsammans med spiskummin och persilja.
Skölj kikärtorna mycket noga och häll sedan ner även dessa i stekpannan. Salta och peppra lätt.
När bulgurn är klar och relativt torr, vänd ner den i stekpannan och blanda varsamt runt. Pressa över 1/2 ime.
Rör ihop ingridienserna till såsen och servera direkt.
Torsdagsglädje utlovas! 😀
//Frederik
Ida
åh, vad fint det ser ut! som vanligt 🙂 bulgur, samt mathavre, tycker jag är underskattat.