Konfit

Hej vänner,

Hoppas ni alla haft en kanonhelg. Själv har jag VAB på schemat för den lilla dottern som just nu glatt hoppar glatt i soffan… Hmmm… #luradpappa…

K0nfitering är kul grejjer. Här kommer tre varianter som jag själv vände ihop i fredags. Grymt topping på en pizza, eller smaksättning, till exempel klockrent till bbq-såser eller som smaksättare i en marinad. Funkar även att ha istället för sås till både grönt, fisk, fågel & kött. Grymt bra helt enkelt!

konfiterade lökar, chilis, vitlök, frederik zäll, confit, konfit, lyxlagat

Dela, kärna ur och strimla cirka 20 chilifrukter, gräna och röda. Täck med olja i en ugnssäker glasburk eller form och baka av i 120°C i två timmar. Vänd runt efter halva tiden.

Skala 20 vitlöksklyftor och vänd runt i finhackad persilja. Täck med olja i en ugnssäker glasburk eller form och baka av i 120°C i två timmar. Vänd runt efter halva tiden.

Hacka grovt 1 stor gul lök och en stor röd lök. Täck med olja i en ugnssäker glasburk eller form och baka av i 120°C i två timmar. Vänd runt efter halva tiden.

Det är viktigt att ingen råvara sticker upp ur oljan, det ska vara helt täckt. Låt det hela svalna efteråt, förslut med tätslutande lock och förvara i kylen. Håller läääänge… 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar