Japansk biff med lök

God tisdag vänner, medborgare och besökare av vårt avlånga land. Regnet hänger sannerligen i luften och efter en promenad till dagis med Elvis så är jag nästintill dyblöt av bara luftfuktigheten. Tungt… 🙂

Jag har gjort några vändor i Japan med Eskobar där vi lirat och jobbat en del. Där kan man också snacka om luftfuktighet. Konstant ”smog” och dimma… Eskobar har för övrigt startat en facebooksida för bara några dagar sedan och där finns det lite info, massa fina bilder och annat smått och gott. Kika gärna in där och ”gilla”. Fler bilder och mängder av information är på väg upp på både facebook och vår hemsida

Så här såg det till exempel ut när vi spelade i en Virgin Record Store i Tokyo. 🙂

Nu är det dags att hylla detta fantastiska land med en fantastisk måltid. Glädje!

Japansk biff med lök (Mannerström)

4 port.

600 g lövtunna skivor marmorerad biff
1 stor gul lök
1 stor rödlök
1 bit purjolök
1 krossad vitlöksklyfta
2 tomater
1 chilifrukt, medelstark
1 bit färsk ingefära, 2-3 cm
olja till stekning
1 msk sesamolja
1 dl Kikkoman soja
salt och svartpeppar
Serveras med ris
I kockens öra: 5, 6, 7, 8’s – Woo Hoo
I kockens glas: Asahi Super Dry (1556)

Skala och strimla lökarna, Ansa och skiva purjolöken. Skala och krossa vitlöksklyftan. Skär tomaterna i klyftor. Skär chilin i tunna ringar. Skala och skär ingefäran i nåltunna strimlor.

Hetta upp oljan i en wokpanna och börja med att steka köttet tills det börjar ta färg. Ta upp köttet och stek löken, purjolöken och vitlöken i samma fett. Lägg tillbaka köttet i pannan när löken börjar ta färg. Salta och peppra lätt. Tillsätt tomaterna, chilin och ingefäran och smaka av med sesamoljan och sojan.

Servera rykande hett med ris.

Gottis! 🙂

//Frederik

Du kanske också gillar