Isterband

Hej vänner,

Har ni haft en bra helg? Jag har haft det bara fint. Var iväg på ett grymt kul evenemang på NK för några dagar sedan där vi fick lära oss massor om manlig manikyr, personal shopping, Innis & Gunn’s öl och Dalmore whisky. Det blev även några olika öler på Bull and Bear Inn… Sannerligen trevligt alltså, hahah! 🙂

nk, herrmingel, stureplan, bull and bear, frederik zäll, lyxlagat

Nu till ngt mer husmansaktigt. En makalöst god middag väntar nedan, njut vänner! 🙂

Isterband, lyxlagat, frederik zäll, stuvad potatis
ISTERBAND

4 portioner

4 isterband
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (plus eventuellt lite grädde om ni har i kylen)
800 g färskpotatis
1 knippe persilja
1 msk grov skånsk senap
smör till stekning
salt & peppar
serveras med inlagda rödbetor och grov skånsk senap

Borsta potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek isterbanden på medelvärme i totalt cirka 15 minuter. Ofta så spricker de och det gör inget. Vissa äter inte skinnet på isterbanden ändå. Jag gör det garanterat, det är supergott!

Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Vispa ner smöret och blanda så att det inte klumpar sig. Vispa ner mjölken och blanda väl. Låt sjuda i 6-7 minuter. Vänd ner finhackad persilja, senap och smaka av med salt och peppar. Spä eventuellt med lite grädde eller mjölk om stuvningen blir för tjock.

Vänd försiktigt ned de kokta potatisarna och servera sedan direkt med isterband, rödbetor och den skånska senapen. Glääädje!

 

Du kanske också gillar