Isterband

Hej gott folk,

Idag är ytterligare en välfylld dag med både det ena och det andra. (Inget nytt barn än 🙂 )

Jag har varit på Viking Sun och kikat på lite nya roliga köksprylar och ska med stor glädje testa min nya mandolin inom kort.

Dagens middagstips är en höjdare. Glädje på er alla!

4 isterband
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk (plus eventuellt lite grädde)
800 g färskpotatis
1 knippe persilja
smör till stekning
salt & peppar
serveras med inlagda rödbetor och grov senap
I kockens glas: Nils Oscar Pils (89110)
I kockens öra: Peps Person – Sicket Elände

Borsta potatisarna och koka dem i lättsaltat vatten. Hetta upp smör i en stekpanna och stek isterbanden på medelvärme i totalt cirka 15 minuter.

Hetta upp 2 msk smör i en kastrull. Vispa ner smöret och blanda så att det inte klumpar sig. Vispa ner mjölken och blanda väl. Låt sjuda i 6-7 minuter. Vänd ner finhackad persilja och smaka av med salt och peppar. Spä eventuellt med lite grädde eller mjölk om stuvningen blir för tjock.

Vänd försiktigt ned de kokta potatisarna och servera sedan direkt med isterband, rödbetor och senap. Glädje!

Du kanske också gillar