Hemma, laddad och redo igen!

Jajamensan, då var vi åter hemma och redo för att köra igång med bloggande, bokskrivande, kokboksförfattande, repande och turnerande med Eskobar. Mycket på schemat som sagt, men med min militäriskt noga planerade kalender så ska det nog gå bra, haha!

tandådalen, lyxlagat, frederik zäll

Som ni ser så var det inte direkt någon snöbrist i Sälen, tyvärr inte heller här hemma i Svinninge när vi kom hem igår kväll. Tandådalen och Hundfjället bjöd på magiskt bra skidåkning och familjeäventyret var fulländat när vi tog oss ned genom trollskogen i Hundfjället. Grymt coolt, overkligt många troll och jag kan lova att vi hade två lyckliga barn när vi väl kom ned till liften igen, haha!

Jag passade på att ta en bild med panoramafunktionen på telefonen som jag tycker är så grymt cool. Gissar att de flesta redan varit på toppen, men här kommer i alla fall den finfina bilden!

tandådalen, lyxlagat, frederik zäll

Så klart tänkte jag också slänga in ett recept. Fixa till detta och ni kommer att få njuuuuta rejält på alla hjärtans dag eller vilken dag ni nu väljer att köra loss, haha. Vill också passa på att påminna er om att ni kan fira Alla hjärtans dag med mingel på Gastro Academy. Jag kommer att laga upp makalöst goda snittar och canapéer och så bjuds det på rosa champagne. Kolla in länken här för information och biljettbokning.

Glatt liv vänner!

confiterad fläsksida, champagnevinäger, lyxlagat, alla hjärtans dag

CONFITERAD FLÄSKSIDA MED SPETSKÅL

1 tsk salt
2 msk smör
2 krm vitpeppar
1 msk kinesisk soja
1 msk honung
1 kg fläsksida, rimmad med svål
1 l ankfett & rapsolja
400 g Spetskål
Salt
Bladpersilja
Champagnevinäger

Om ni gör den riktiga 4-dagarsmetoden så ska ni köpa färsk fläsksida och rimma själva. (Se instruktioner längst ned i detta inlägg.)

Kvällen innan mingelfesten, sätt ugnen på 90°. Lägg fläsksidan i en ugnssäker form och häll över ankfettet. Täck formen med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen över natten.

Ta upp köttet ur fettet morgonen efter, lägg köttet i press i kylskåpet minst 5 timmar.

Några timmar innan serveringsdags, skär bort svålen (släng bort yttersta lagret med stämpel) och skär den i strimlor. Stek strimlorna riktigt knapriga och låt rinna av på hushållspapper.

Finstrimla kålen. Blanda med persilja, vinäger och salt. Ställ svalt.

Sätt ugnen på 125°. Skär köttet i centimetertjocka skivor och lägg det på en bakplåtspappersbeklädd plåt. Smält smöret och blanda med soja, honung, salt och peppar. Pensla köttet med blandningen och värm det mitt i ugnen ca 1 timme.

Pensla igen och servera varm eller rumstempererad på minifat med spetskål. Toppa med finhackad, stekt svål.

RIMMAD FLÄSKSIDA

2,5 l vatten
25 g salpeter
250 g salt
1 lagerblad
10 hela pepparkorn

Koka upp saltlagen och låt den svalna. Lägg i köttet så att det täcks helt. Låt stå i kylskåp i 3 dygn, vänd köttet efter halva tiden.

Du kanske också gillar

  1. Sergey

    Kul att du ockse5 hittat dit! Jag ramdale f6ver honom ff6r en sise5de4r tve5 me5nader sedan och nu klickar jag in de4r flera ge5nger om dagen. Underbar!!!