Här kommer Chimichurrin!

Fläskkotlett-chimichurry

Hej vänner,

Ni har väl inte missat att min nya bok finns i handeln nu. Lyxlagat på grillen heter den och på fredag tänkte jag dra en skön vals från den. Först kommer utlovad chimichurri. Klicka dock allra först in er på min bokblogg så får ni läsa om brännvin och kryddning.

Igår bloggades det en härlig cliffhanger och här kommer till sist den mycket spännande lösningen. 😉 Hur gör man en riktigt bra chimichurri;

Chimichurrikryddade fläskkotletter

4 portioner

3 vitlöksklyftor
1 grön chili, delad och urskrapad
1 kruka bladpersilja, plockad
1 kruka koriander, plockad
1 kruka oregano, plockad
zest från 1 tvättad citron
1 dl olivolja
2-3 msk vitvinsvinäger
salt & vitpeppar
800 g fläskkotlett
I kockens glas: Belhaven Wee Heavy (nr 1562)
I kockens öra: Brian Setzer – Rock this town

Kunglig Rockabilly och en helt otroligt trevlig nyhet på bolaget. Bellhaven är perfekt stöddig med fin beska och bra krydda. Mycket god!

Skala och stöt vitlöken tillsammans med chili, örter och citronskala i en mortel eller kör allt i en mixer. Tillsätt olja och vinäger och smaka sen av med salt och peppar.

Jag valde tunna skivor fläskkotlett för att få mer smak av chimichurrin, men då tappar man istället köttets fina konsistens. Här ställs vi inför ett riktigt underbart lyxproblem. Ni får helt enkelt välja tjockleken på era skivor själva. 🙂

Pensla kotletterna med chimichurri och grilla dem på hög värme några minuter på varje sida. Givetvis beroende på tjockleken på era kotletter. Fortsätt pensla chimichurri under hela grillningen. Salta och peppra lätt innan servering.

Som tillbehör rekommenderas gårdagens inlägg om morot- och betsallad med chiliyoghurt.

Du kanske också gillar

  1. Maria

    Toppen, tack!
    Det blir perfekt att prova till helggrillningen!