Den klassiska korvpannan
Detta är inte första gången jag lagar eller bloggar om, snarare är det nog en av de mest omskrivna och ätna rätterna i min värld. Det är så otroooooligt gott och glädjande smakrikt så det är bara att kasta loss. Värmande för både kropp och själ. Glääädje! 🙂
Ugnsbakad korv med tomat & balsamico
4 portioner
Färsk het salsiccia 8 – 10 st.
800 g blandade tomater, stora, små, gula, gröna…
4 stora krispiga bitar bröd. Gärna ciabatta eller en grov baguette
1 knippe färsk oregano
1 knippe färsk timjan
1 dl fin balsamvinäger
5 msk Olivolja extra virgin
Rikligt med flingsalt och nymald svartpeppar
En god och krispig sallad serveras till denna njutning
I kockens glas: Slottskällans Imperial Stout (nr 1355)
I kockens öra: Mark Knopfler – Postcards from Paraguay – Live
Sätt ugnen på 180°C
Min största hjälte Mark spelar svängigare och finare än alla andra. Lyssna på den underbara Postcards from Paraguay och njut en klunk av Slottskällans Stout.
Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull. Skär ett kryss i skalet på de största tomaterna och skålla dem hastigt. Dra av skinnet. De mindre tomaterna kan ha skalet kvar.
Dela alla tomater i olika stora bitar och lägg dem i en stor ugnssäker form. Lägg på de hela korvarna och slå över vinägern och oljan.
Finhacka örterna och strö över. Krydda rikligt med flingsalt och svartpeppar. Vänd runt varsamt och med omsorg. Se till att korvarna ligger överst när ni ställer in formen i ugnen.
Baka i ugnen i ca 30 minuter. Vänd sedan korvarna lite och låt gå ytterligare ca 15-20 minuter tills korvarna fått fin färg.
Lägg ut brödskivor på tallrikarna och lägg upp tomater och korv ovanpå. Det är obeskrivligt gott när brödet får suga i sig lite av den söt-syrliga tomatsåsen. Servera som sagt med en krispig sallad.
Glöm inte att njuta mina vänner!!
//F
Maria
Det låter väldigt gott, måsta provas!