Cowboy Butter, Flank steak & korv

Flankstek
Jäkligt goda korvar från Stensåkra
Potatisklyftor i ugn eller fries
Tomatsalsa
Cowboy Butter
8 msk smör
2 klyftor vitlök
1 stor och mörkgul citron
Salt & Svartpeppar
Paprikapulver
Cayennepeppar
Dijon
Chiliflakes
Timjan
Gräslök
Persilja

Samtidigt som ni grillar flanksteken, ställ en liten gjutjärnsgryta i eldens utkant. Smält smöret, vispa i pressad vitlök och vispa runt i en minut.

Tillsätt precis all saft och zest från en mogen citron. 1 tsk salt, 1 tsk svartpeppar, 2 tsk paprikapulver, 3 nypor cayennepeppar och 2 msk dijon. Låt puttra ihop under omrörning.

Tillsätt 1/2 tsk chiliflakes, 1 rågad msk vardera av finhackad färsk timjan, gräslök och persilja. Låt puttra i 2-3 minuter innan service

Dela upp i små portionsskålar så att alla cowboys kan dippa varje tugga delikat flankstek i smöret.

FLANKSTEKEN
ca 600 g Flankstek
Salt och peppar
Rapsolja till grillen

Sätt grillen på smällvarmt i cirka 30 minuter, rumstemperera köttet.

Precis innan grillning, krydda rikligt med salt och peppar. Olja grillgallren med rapsolja på en pensel.

Lägg flanken på direkt maxvärme i 90 sekunder med stängt lock. Vänd och stäng locket direkt, ytterligare 90 sek.

Dra ned värmen till lägsta möjliga, eller stäng av helt om möjligt. Släpp ut lite värme genom att öppna locket i 30 sekunder, stäng igen och låt flanken vila under locket i ca 6 minuter. Då har ni en medium/rare flankstek. Är er flankstek av det aningen tjockare slaget så lägg på ytterligare 30 sekunder per sida och några extra minuters vila.

Skär i tunna skivor, rakt mot fibrerna.

KORVAR

Jag stekte upp chorizo från Stensåkra, som ju faktiskt är skapade av ingen annan än mig själv. 🙂 Passade även på att steka upp lite älgkorv, en riktigt välrökt och delikat korv.

Tänk på hur ni snittar korvarna när ni steker, det ger en väldigt god och frasig yta om ni gör det som jag gör det.

Du kanske också gillar