”Stekpannepizza” i skärgården

Frederik Zäll båt

En klassiker på våra ständiga och lika underbara båtsemestrar är något som kanske inte bör kallas pizza, men det är ändå det enklaste namnet som beskriver lite vad det blir för slags maträtt. Gott som tusan är det hur som helst och det passar perfekt på båten eftersom vi bara har en gasplatta.

Vi hade tuffat igenom sund, förbi både öde öar och bebyggda skärgårdsparadis och beslöt oss för att gå in till Lådnamacken. Tanka och byta kylklampar är så klart av stor vikt på en motorbåtssemester… 🙂

Hur som helst så la vi därefter båten i en liten vik vid norra Gällnö som visade sig vara ett magiskt fint ställe där vi blev kvar några dygn. Maten är som vanligt glädje ombord!

Salamipizza Frederik Zäll

”Stekpannepizza” med salami

2 portioner

Deg:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl vatten
2 msk olivolja

Topping:
1 dl färskost
150g välsmakande salami
100g lättorkade tomater i olja
Några klickar Pesto Genovese
Flingsalt
Citron
Olivolja
I kockens glas: Nils Oscar CTRL ALT DELETE (89123)
I kockens öra: Monica Zetterlund – Under vinrankan

Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt vattnet. Knåda degen hårt och gör två platta ganska stora bröd. Stek i stekpanna med lock i olivolja ca 5 minuter på varje sida.

Bred ett rejält lager färskost på brödet och lägg ut skivad salami, tomater och pesto. Pressa över lite citron, strö över lite flingsalt och ringla över lite olivolja.

Mycket, mycket gott!

Norra Gällnö

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. lunchtid

    Riktigt trevligt blogginlägg. och ”pizzan” ser riktigt god ut.

  2. lyxlagat

    Tackar! 🙂 ”Pizzan” är en höjdare!
    //F