Peanut Butter Banana Ice Cream
Ja ni såg rätt. Jordnötssmör och banan i glassform. Betyg : Sjuuuuuuuukt god! 🙂 Hahaha!
Vad behövs för denna goda glass då? Jo, en glassmaskin som är redo för användning först och främst. Utöver det;
Gräddbasen:
2 stora ägg
1,75 dl strösocker
4,5 dl grädde
2,25 dl mjölk 3%
Smaksättningen:
1 dl jordnötssmör, mjukt och krämigt…
2 övermogna bananer
saften från 1 citron
Börja så klart med basen; Vispa upp äggen tills de är riktigt fluffiga. (2-3 minuter) Tillsätt sockret under fortsatt vispande, lite socker i taget. Fortsätt vispa i ytterligare någon minut. Häll i grädden och mjölken och vispa tills allt blandats väl.
Fortsätt nu med hela anrättningen; Tag 1 deciliter av gräddbasen och häll över i en ny bunke. Blanda ut jordnötssmöret i den bunken och se till att det mixas väl. Häll därefter tillbaka jordnötsgrädden i gräddbasen. Blanda väl.
Häll över blandningen till den förberedda glassmaskinen och frys glassen enligt er maskins instruktioner.
Under tiden; Skala och mosa bananerna, blanda dem väl med citronsaften till en jämn smet.
När glassen är nästintill klar i maskinen (en minut innan ni är helt nöjda) tillsätt banan/citronsmeten och fortsätt frysa glassen i två- tre minuter tills den är klar och ställs i frysen i några timmar (eller dagar).
Kom dock ihåg att glassen skall stå framme och tempereras i tio minuter innan servering. Chokladsås till är en given hit!
Observera att Elvis inte kunde hålla fingrarna borta… Hahah! 🙂
Som mycket stolt medlem i Glassakademien kommer givetvis också ett litet tips av det visa slaget. Jämför vikt när ni köper glass. Väger en glass mindre än en annan så är det således mer luft och mindre glass… 🙂
Trevlig fredag vänner!
//Frederik
Blogged.se – Sök efter bloggar» Blog Archive » Peanut Butter Banana Ice Cream
[…] Lyxlagat […]
Maria
Hur smakade det? 🙂 Blev väldigt nyfiken!
lyxlagat
Tjena Maria,
Det var sjukt, galet och overkligt. Vi tryckte i oss rubbet trots att vi inte ville. Man var så mätt, men att låta ngt finnas kvar i byttan var icke aktuellt. Tryckning, tryckning! Hahaha!
(Jättegott alltså…:-) )
//F