Berg & Dal
Här är vi hela gänget från förra året. Nu bär det av igen och jag återkommer på söndag. Jag skall göra mitt yttersta för att blogga lite under resan, annars hörs vi i nästa vecka. Nu bär det av i berg och dal. Appropå berg och dal, har ni sett grönans nya berg- och dalbana. Här kommer en liten bild… God tur! 😀
//Frederik
Sören Karlsson
Hej Fredrik, ser urmysigt ut.
Jag heter Sören Karlsson och bor för närvarande i Albanien och jag har ett problem. Jag ska bjuda våldigt höga ministrar och ambassadörer på middag om 2 veckor. Jag har gjort en meny med utgångspunkten på svensk mat. Det har jag gjort för jag tycker det är roligt att presentera svensk mat här nere i Albanien.
Nu till mitt problem: Jag skulle vilja bjuda på en förrättssallad med gravlax som grund och huvudingrediens. Har du några förslag??? Jag behöver ett förhoppningsvis snabbt svar, eftersom jag måste provlaga rätten för min fru i helgen… Hoppas på ett positivt och smakrikt svar.
Kram, Sören
frederik
Tjena Sören,
Så klart skall jag hjälpa dig. Jag mailar lite idéer så kan du ju tycka till om dessa. Hoppas du finner inspiration och glädje i det! 😀
//Frederik
Låla
Hej Fredrik.
Får jag be dig om hjälp, jag också?
Vi ska gifta oss i vår och middagen är inriktad på vårprimörer. Vi ska ha en trerättersmeny, men huvudrätten ska vara en ”grillbuffé”, utan för den sakens skull varken vara budgetbetonad eller bbq-mässig…
För att passa de flesta ska vi erbjuda lammrostbiff och kycklingfilé. Till det serveras någon form av potatisbakelse, cognacsås och diverse tillbehör, såsom färska rödbetor och ugnsbakae plommontomater…
Min fråga – vad hade du valt för tillbehör? Kan också nämna att kocken tyckte att vi skulle servera risotto till huvudrätten, men jag personligen tycker att det blir lie grötigt m risotto…
Så – vad har du för åsikter och tips?
Tack på förhand,
/Låla
frederik
Tjena Låla,
Givetvis ska jag tänka till och tipsa om glädje.
Jag återkommer inom några dagar, ok..?
Må väl tills dess!
//Frederik
Låla
Toppen-gulligt!
/Låla