Grillad torsk med mangosalsa
Dags att vända kosan hemåt för att fixa lite med den stundande festen. Elvis fyller två och vi ska ju fixa till en lekplats och lite annat smått och gott i present. I båten trivs vi som vanligt overkligt bra, men sommaren kan vara mycket trevlig även hemma i stugan. Elvis hjälper gärna till med matlagningen ombord på lillbåten, men när det gäller grillen så får han hålla sina små fingrar borta.
Varje gång jag kommer efter en båtvända så känns det som om jag varit borta i en evighet. Jag har totalt glömt vad som finns i skafferiet och vad som finns i kylen. Det betyder väl att jag slappnar av till hundra procent i skärgården vilket ju är fantastiskt. Denna gång hittade jag lite torskfiléer i frysen, basmatiris, en bit gurka och en mango. Det blir great!
Pressa några klyftor vitlök och blanda ut med olivolja, salt och peppar. Pensla fiskfiléerna med oljan. Låt dra i rumstemperatur.
Tärna en bit gurka och en mango. Blanda med färsk chili om ni har, annars krossad torkad chili eller alternativt cayennepeppar. Ringla över olivolja och rödvinsvinäger. Salta och peppra.
Koka riset enligt förpackningens instruktioner. Grilla torskfiléerna i halster till glädjande perfektion och servera sedan den välsmakande lyckans mat med en god pilsner. Sommarens favorit just nu är Brooklyn Summer Ale.