Sallad med Saltrulle
Hej vänner,
Allt gott? Idag är det mulet utanför fönstret för första gången på ganska länge. Det innebär en dag av arbete inomhus framför datorn och spisen. Annars hade jag tänkt att det kunde blivit en härlig dag utomhus med en baden-baden och en ”kall”… Nåväl, skulle det någonstans i landet visa sig vara varmt och soligt så är jag inte det minsta avundsjuk. 🙂 Däremot tipsar jag er gärna om en mycket enkel men välsmakande picnicsallad.
Blanda romansallad med majskorn, rödlök, rädisor, körsbärstomater, fint skuren skivad saltrulle (påläggshyllan). Blanda olivlja, rödvinsvinäger, dijon & flytande honung i lika stora delar. Krydda med salt och peppar och skaka om rejält. Häll inte dressingen på salladen förrän precis innan servering. Ett gott lantbröd till och livet är en fest! 🙂
Är ni sugna på en helt annan lirares käk så kolla in Anders Levens fjärde rätt från tävlingen Save Food. Idag tror jag minsann det står rimmad torsk på menyn. Glädje! Klicka här eller på bilden för att se tillagningen.