Chilikyckling – Diavolo

Idag tänkte jag skriva om ett recept på en rykande het kyckling. Pollo alla Diavolo kallas den och då använder man en hel kyckling. Jag hade en del kycklingklubbor i frysen så jag använde receptet och anpassade det efter vad jag hade hemma, men om jag får rekommendera något till er så ska ni följa receptet nedan. Jag valde dessutom att servera kokt ris med finhackad morot och rättika enligt bilden ovan. Nu har ni mycket olika val eftersom i receptet nedan har jag en god potatis till kycklingen. Många val, alla lika goda och ljuva! 🙂

Pollo alla diavolo

1 hel kyckling
2 citroner
1/2 dl olivolja
5 st torkad röd chili
2 kvistar salvia
flingsalt och svartpeppar

Honungspotatis
400 g fast potatis
1 msk olivolja
2 msk flytande honung
1/2 dl färsk, hackad citrontimjan
1/2 dl färsk, hackad oregano
flingsalt och svartpeppar

Grönsallad
1/4 huvud isbergssallad
1 tomat
1/4 gurka
2 salladslökar
1/2 citron
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
I kockens glas: Pèppoli Chianti Classico (32231)
I kockens öra: Sting – Englishman in New York

Såga eller klipp upp fågeln längs med bröstet så att den går att vika ut enligt bilden ovan. Lägg ut dubbla ark aluminiumfolie och lägg dit kycklingen. Vik upp kanterna runt om så att en sarg bildas..

Pressa 2 citroner i en skål, vispa ner olivolja salt och peppar. Kärna ur chilifrukterna och hacka dem fint. Hacka även salviabladen fint. Vispa ner allt i citronoljan. Häll marinaden över kycklingen. Täck över med folie och ställ svalt i 1 timme. Sätt sedan ugnen på 200°C.

Ta bort den ovanpåliggande folien. Ös kycklingen med marinaden och ställ in den i ugnen i ca 45 minuter. Ös kycklingen lite då och då.

Under tiden kycklingen går varm så fixar vi till potatisen och salladen. Skala, klyfta och koka potatisen tills den är nästan mjuk i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och strö över hackade örter, flingsalt, svartpeppar. Ringla över olja och honung. Vänd försiktigt runt klyftorna och häll över dem i en ugnssäker form. När det återstår 10 minuter av kycklingen så ställ in potatisen i ugnen.

Skölj och skär alla grönsakerna enligt önskemål. Pressa över en halv citron. Ringla över olja och krydda lätt med salt och peppar vid servering.

Njut!

Ses på bokbloggen.

//FZ

Du kanske också gillar