BBQ Bash II

Hej vänner,

I torsdags fanns jag på plats på Restaurang Klappbryggan för del II i min BBQ-BASH. Anledningen till att det ens blev en del II var kul nog att del I gick så förbaskat bra och var så otroligt kul. Dessutom väääldigt utsåld, haha! Vi hade till och med lite tur med vädret vilket gjorde att vi kunde sitta utomhus åtminstone ända tills solen trillade ned bortom horisonten.

BBQ

Ytterligare en väldigt fullsatt kväll blev det, dock fanns jag på plats långt innan gästerna som lyser med sin frånvaro på bilden, haha. Jag tände min Weber Smokey Mountain redan vid lunchtid för att hinna få klart rökningen av köttet. Det som stod på menyn för köttätarna denna BBQ-Bash var Topside, Roast & Sirloin Steak, det vill säga innanlår, rostbiff och ryggbiff. Rubbad i två dygn och sedan varmrökt i min BBQ-smoker till en innertemp på 55°C. Därefter hastigt, men hårt avbrända på en rykande het grill. Vila länge och sedan tranchering i riktigt tunna skivor.

BBQ

För att få lagom temp under en lång tid så rekommenderar jag The Minion Method, vilket i BBQ-världen innebär att man tänder en skorsten briketter och låter dem bli ruskigt heta. Därefter häller man dem i mitten, ovanpå otända briketter. Dessa antänds då långsamt och ger en riktigt långvarig och jämn temperatur.

BBQ

Även lax med mango- och ananassalsa grillades i stora foliepaket på Webern. Vi serverade en riktigt härlig mängd av vackra grönsaker och sallader, såser och röror. Framförallt älskar jag min Canola Hores Radish Mayo, alltså en hemmagjord majonnäs på kallpressad rapsolja med massor, massor, MASSOR av pepparrot. Ruskigt gott till köttet!

BBQ

I WSM (Weber Smokey Mountain) finns ett stort vattenkar som ger bra miljö för köttet som röks. Detta kar kan också användas till att dränka in rökträet rejält, vilket gör att det ger en bra och långsam rökeffekt. Att dessutom ha vassa dojjer hjälper också, hahaha!!

Stort tack till alla gäster och så klart också alla på Restaurang Klappbryggan som låter mig ställa till med galenskap titt som tätt! 🙂

Skulle ni vilja låna in mig till ett event, en företagsfest, BBQ-skola, bryggkurs för ölälskare, ölprovning eller vad ni nu kan tänkas hålla på med, så är det bara att ni kontaktar mig via Bokningsformuläret.

//F

Du kanske också gillar