Granen & Christmas Ale
Ja, då var det dags att återigen kika lite på drycken inför jul. Shepherd Neame Christmas Ale (nr 11352) heter glädjen och har som ”icke julrelaterade syskon” 1698 Strong ale & Whitstable Bay organic ale som båda är mycket välsmakande och kvalitativa ales.
Shepherd Neame Christmas Ale är en mycket god ale och har fått höga betyg överallt där jag har kikat, men jag anser ändå att det finns ett litet aber som år värt att notera. Den smakar inte jul. Den är ypperlig, smakrik, god, vacker i färg och doft och rekommenderas varmt, men den smakar inte jul… Den är så pass lik sina ovan nämnda syskon att jag nästan undrar om det är en mix av de två, med en julig etikett.
God är den hur som helst. Gillar man ale gillar man verkligen denna Christmas ale.
Kolla, årets gran är redan uppe och klädd. Jag vet, vi är tidiga, men vi ska resa bort över jul så vi passade på att köra igång lite tidigare än vanligt. Julglädje! 🙂
Ursäkta för en oinspirerande bild, det blev lite hetsigt igår vid middagstid… Haha…
Stekt frukostkorv med persiljestuvad potatis och brysselkål
4 portioner
4 rejäla frukostkorvar
800 g fast potatis
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk 3%
2 dl vispgrädde
Bladpersilja
1 nät brysselkål
Olivolja
Salt & svartpeppar
Senap
I kockens glas: Grebbestad Julöl (nr 11371)
I kockens öra: Elvis Presley – Blue Christmas
Löjligt mäktig julsång… Glatt!
Skala potatisen och skär den i något mindre bitar. Koka den klar i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av under lock.
Smält smöret i en kastrull och pudra sedan över mjölet. Rör runt tills inga klumpar finns kvar. Slå på grädde och mjölk och blanda till en slät smet. Vänd ner finhackad bladpersilja och smaka av med salt, svartpeppar & senap. Avsluta med att varsamt vända ner potatisbitarna. Låt gå varmt på svag värme under lock.
Koka upp vatten. Ansa brysselkålen, ta bort eventuellt dåliga blad och fäste och koka dem sedan i lättsaltat vatten i cirka 6 minuter.
Stek under tiden korvarna i en stekpanna med en skvätt olivolja. När brysselkålen är kokta, vänd ner dem i stekpannan med korvarna och låt dem få lite fin färg. Salta och peppra lätt och servera sedan korv, kål, stuvad potatis med en god klick senap. Glädje!
Kolla in bokbloggen bums vänner!
//Frederik