Picnic i olika former

Hoegaarden och en god smörgås

Hej på er vänner,

Idag är det en stressig dag för mig och Elvis. Vi håller på med ett reportage för tidningen Äventyrliga Familjer och det är picnic som står på schemat. Grillat i höst och vinterstämning blir temat och det kommer säkerligen bli alldeles utmärkt- Elvis har provätit och verkar nöjd. 🙂

En annan form av picnic är ju den klassiska baguetten. En pilsner till och livet är en fröjd. Visst finns både baguette och pilsner att köpa på restauranger, men då är man ju något bunden till deras servering. Gör man det själv så kan man med stor glädje packa ner sin pils och baguette och sätta sig på valfri plats på vår vackra jord.

Om ni väljer att sätta er på Domarudden i Åkersberga idag så ses vi nog, för dit ska vi vända kosan för vår mysiga picnic. Klä er varmt! 🙂

Kolla gärna bokbloggen också. Ost är veckans ämne.

Hoegaarden och en god smörgås

1 portion

1 Ciabatta
2 salladsblad
3 skivor rökt kalkon
2 msk färskost naturell
2 skivor edamerost
1 tomat
5 skivor gurka
1 msk olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1/2 msk dijon
Flingsalt och svartpeppar
I kockens glas: 2 st Hoegaarden Grand Cru (nr 1620)
I kockens öra: Louis Armstrong – Dream a little dream of me

Innan smörgåsen skall monteras finns det tid för vila. Sätt er i solskenet, lyssna på låten och drick en av dina två Hoegaarden. Livskvalitet!

Blanda olja, vinäger dijon, salt och peppar i en lite burk med lock. Skaka som en galning. :-)

Dela ciabattan och ringla över vinegretten på båda delarna. Låt det sugas in en aning. Bre sedan färskost på både över och underdel. Lägg sallad på underdelen. Fyll på med edamer, kalkon, tomat och gurka. Strö över lite extra flingsalt och nymald svartpeppar.

Lägg på överdelen och servera med en kyld Hoegaarden utomhus när ni väl funnit solens sken och vindens skugga.

Må väl gott folk!

//Frederik

Du kanske också gillar