Dimman ligger tät över Saltsjön
Idag är det som att titta rakt in i en tjock vit vägg. Dimman ligger så tät över Saltsjön att jag inte ens ser Beckholmssundets inlopp. Någorlunda tät la sig även dimman i huvudet på mig igår då jag var på releasefest för en bok om svenskt öl och en bok om Sveriges whiskykrogar. 🙂
En mycket trevlig tillställning där temat på kvällen var ganska given. Vi hängde på Glenfiddich Warehouse som är en fantastisk krog för öl- & whiskyintresserade. Mycket kunnig personal och ett fantastiskt utbud. Även vinlistan visar på kvalitet och likaså maten som mestadels består av vilt. Rekommenderas verkligen!
Nu till maten… Till helgen kanske ni kan bjuda över hela familjen på en söndagsstek. Gör en härlig rostbiff. Salta och peppra och stek den långsamt i ugnen till ca 57-62°C innertemperatur. Servera med ert bästa potatismos och en rik och krämig whiskysås…
En lyxig sås med Glenfiddich
Stekskyn från rostbiffen (avskummad om så behövs)
3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
3 msk Glenfiddich 12y
1 msk vinbärsgelé
Salt och peppar
Ev en nypa maizena utrört i vatten beroende på vilken konsistens ni själva önskar.
I kockens glas – Gissa det du…
I kockens öra – On the sunny side of the street – Louis Armstrong
Låten gör att man går omkring med ett fånigt flin och bara njuter. Då vet man att man har det riktigt bra.
Koka upp avskummad sky och häll i grädden, gelén och kalvfonden. Smaka av med salt & peppar. Slå på whiskyn. Ge såsen ett hastigt uppkok och servera omedelbart.
Livskvalitet gott folk! 😀
//Frederik