Chicken Tikka Masala

Chicken Tikka

God torsdag kära vänner,

Hoppas ni har det bra trots att julstämningen kanske inte är på topp. Inte i Stockholm i alla fall. Regn och ljummet väder dag ut och dag in. Otroligt trist må jag säga.

Grenadinebloggen pratar idag om en dyr whiskyauktion…

Här kommer istället en mycket värmande måltid när det blöta vädret inte bjuder upp till dans.

Chicken Tikka Masala

4 portioner

800 g kycklingfilé skinn- och benfri
4 portioner ris
4 vitlöksnaanbröd
2,5 + 1,5 dl matyoghurt
4 tsk riven ingefära
4 tsk riven vitlök
1 tsk cayenne
4 tsk garam masala
2 msk olja
Citron
salt & nymald svartpeppar
I kockens glas: Cobra (nr 1623)
I kockens öra: Elvis – My Way

Njutning i både glas och öra. Elvis är för alltid konung!!!

Blanda samman riven ingefära och vitlök med 2,5 dl matyoghurt. Tillsätt sedan cayenne och garam masala. Blanda noga runt och lägg sedan i kycklingbitar (3×3 cm) eller eventuellt fiskbitar. Låt marineras i minst en timme.

1 timme har gått… Sätt ugnen på 225°C och fixa riset enligt förpackningens instruktioner.

Spara marinaden, men lyft ur kycklingbitarna och torka av dem. Lägg bitarna i en ugnssäker form och ringla över lite olja. Ställ in formen i den heta, heta ugnen och låt kycklingen gå i 20 minuter.

Koka upp marinaden och rör ner resterande yoghurt. Salta och peppra.

Häll den kokande marinaden över kycklingen med ett underbart fräsande resultat och servera hela härligheten med en klyfta citron, ris och varma vitlöksnaan. En god krispig sallad till är underbart.

Njutning vill jag lova! :-)

//Frederik

Du kanske också gillar

  1. Ingrid

    Verkar som ett urgott recept(som vanligt):) Har dock en fråga och hoppas du har tid att svara…..Gör du naanbrödet själv? Jag har alltid köpt detta bröd men skulle tacksamt ta emot ett recept men du kanske också köper annars hade du ”säkert bjudit” på det receptet förstås. Hoppas på svar gör norrlänningen som saknar snön, bara regn och grått:( men det är I-landsproblem får ju ”vara med på jorden” varje dag(hittills iaf) o det är en ynnest:)

  2. frederik

    Hej Ingrid,
    Klart jag har tid! 🙂
    Min älskade fru brukar faktiskt baka Naan till måltider likt denna, men jag själv har aldrig gjort det. Jag ska kolla med henne vid något bra tillfälle och lägga upp receptet. De man köper i butik är ganska trista tycker jag själv, men pensla dem med lite smält smör och pressad vitlök och strö över lite finhackad koriander så blir det i alla fall lite godare! 😀
    //Frederik

  3. Emmas Kök

    Låter och ser mycket gott ut! Har aldrig lagat detta själv tidigare så jag får ta och göra det snart tror jag!

  4. Ingrid

    Tack för snabbt svar och tack för tipset med hur jag kan ”hotta upp” köpebrödet:)Det är precis som du säger lite trist o torrt så jag lär mig gärna göra egna.Jag ser framemot recept så småningom, tack och bock så länge från ett regntyngt norrland.

  5. Birgitta Höglund's Mat

    En favorit bland den goda Indiska maten. Näst efter Chicken Korma som är det godaste jag vet.
    Brukade göra Naan förr, de blir väldigt goda.
    Nu är det brödstopp, så jag får leva på goda minnen.

  6. Susanna B.

    Jag älskar indisk mat! Alla dessa smaker…urgott. Tyvärr blir det sällan att jag gör maten själv. Finns ju så många bra take-out ställen.

  7. Martina

    Mmmm, ser verkligen skitgott ut. Länge sedan jag åt, får nog göra snart igen. Trevlig helg!

  8. Kalle

    Jätte gott, prövar gärna igen