Grillad sallad & kyckling, Greek-style

4 portioner

1 stor zucchini
1/4 vitkålshuvud
1 paprika
1 Halloumi
6 stora mogna tomater
1 rödlök
600 g färsk kycklingbröstfilé
Rostade nötter (hasselnötter eller ngt ni har hemma)
Torkad oregano
Mynta, färsk
Vitlök
Salt & svartpeppar
Citron
Olivolja

Dela kycklingbrösten i två mindre bitar, marinera i olivolja, citronzest, citronsaft, pressad vitlök, salt, peppar och oregano. Låt dra i kylskåp i dubbla plastpåsar i 3 – 4 timmar.

Tänd grillen, preppa för direkt grillning – fullt ös.

Skär rödlök, paprika, zucchini, halloumi och tomater i centimetertjocka skivor. Skär även vitkålen i fyra bitar/klyftor. Pensla allt med lite olivolja och krydda med salt och peppar.

Grilla kycklingbrösten på ena sidan av grillen, grönsakerna på andra sidan. Lök, Zucchini, Paprika, Halloumi och vitkål grillas ungefär lika länge som kycklingen. Tomaterna kan ni lägga på precis i slutet bara för att ge dem lite ”char” och värme.

Montera ett stort fat med grillad vitkål, paprika, tomat, halloumi och zucchini. Ringla över lite olivolja med pressad vitlök och citronsaft. Toppa med kycklingbitar och strö över myntablad och rostade nötter.

Du kanske också gillar