Szechuan Crispy Beef
Ni har väl inte missat min bok om asiatisk mat..? Personligen en av mina favoritböcker. Här har ni ett magiskt läckert recept att testa. Enkelt som tusan med massor av smak och glädje!
SZECHUAN CRISPY BEEF
4 portioner
600 g flapstek
1 nypa salt
1 msk ljus soja
1 msk rapsolja
4 msk maizena
1 knippe salladslök
4 msk fermenterade bönor i chiliolja (köps i asiatisk butik, tex pongmarket.se)
Rostade sesamfrön
1,5 dl rapsolja
Serveras med broccoli och vitt ris
Dela flapsteken på längden och skär sedan centimetertjocka skivor mot fibrerna. Massera in salt, soja och olja i en bunke med händerna. Strö över maizena och vänd runt så att det blandas jämt.
Hetta upp 1,5 dl rapsolja i en wok eller stor stekpanna och lägg i köttskivorna utan att de överlappar. Arbeta i omgångar om så behövs. Lyft ur bitarna när de fått fin färg, låt dem vila på hushållspapper. När ni är klara, häll den heta oljan i en bunke så att den får svalna innan ni gör er av med den.
Hetta åter upp den tomma pannan och lägg i köttet tillsammans med salladslök, fermenterade bönor och vänd runt så att det blandas väl och hettas upp rejält.
Vänd över på ett vackert fat och strö över sesamfrön. Servera med lättkokt broccoli och vitt ris.