Fiskars Hard Face

Hej vänner,

Förra veckan hade jag ett kul uppdrag igen. (Som alltid, haha!) Jag skulle hårdtesta Fiskars nya stekpanna Hard Face. Jag fick gå loss och verkligen köra hårt för att se vad som hände och det hände inte så mycket alls faktiskt, haha! Tror Fiskars själva sa till mig att stekpannans handtag av bakelit klarar upp till 160°C, men jag stängde in den i en grill på över 200°C på kul och det funkade otäckt bra. Givetvis blir handtaget varmt så bra skyddshandskar ska man ha, men stekpannan är tuff!

Missa inte denna coola action. 😉 Tack till Angelica Hellgren för filmen!

När jag fick frågan om jag diggade den ”på riktigt” så hade jag ett svar som faktiskt fick alla gäster att förstå att jag gör det – Jag krävde att en stekpanna skulle ingå i arvodet, haha!

Mellan klockan 08.00 och 14.00 så brassade jag stekpannan på grillen och flamberade upp 4 eller 5 flaskor Ouzo. 🙂

Vad flamberades i Ouzo då tänker ni ..? Jag gjorde ”Flaming Cheese” eller Saganaki som det heter. Dock så använde jag Halloumi, så det är en aningen Cypriotisk flirt, men gott blev det hur som helst! Receptet kommer så klart här!

SAGANAKI

4 småportioner

2 halloumiostar
4 skivor grekiskt lantbröd
Olivolja
Ouzo
Flingsalt & svartpeppar
Grekisk yoghurt
Färsk mynta

Skär brödet i skivor och rosta det lätt i lite olivolja, lägg åt sidan på hushållspapper. Skär halloumi i centimetertjocka skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek osten till gyllene färg på båda sidor.

Slå på lite Ouzo och flambera, akta köksfläkten och ögonbrynen.

Servera den flamberade osten på brödet och toppa med en liten klick yoghurt och några rivna myntablad, flingsalt och svartpeppar.

Du kanske också gillar