Korvspecial på TV4
Hej vänner,
Hoppas ni har haft en kanonhelg och att ni så klart kikade på TV4 i lördags. Oavsett så finner ni recepten här på Lyxlagat så klart! Även en samling korvklippp från Nyhetsmorgon finns med här nedan. Glädje!
Här nedan finner ni så klart alla recept, enjoy!! 🙂
THE CHICAGO DOG
4 st
4 mjuka frallor med vallmofrö
4 ramslöksgrill
Yellow mustard
Körsbärstomater
4 schalottenlökar
4 hela saltgurkor
Inlagda feferoni
Persilja
Hetta upp smör i en stekpanna och stek korvarna till perfektion.
Skala och finhacka schalottenlökarna. Skär saltgurkorna på längden i tjocka skivor. Dela körsbärstomaterna i klyftor.
Skär upp frallorna och lägg i stekta korvar. Lägg skivad saltgurka, tomathalvor och feferoni i bröden. Strö över finhackad schalottenlök och persilja och avsluta med yellow mustard.
YUMMY!!!
—
PASTASALLAD MED NÖTCHORIZO
4 portioner
4 st nötchorizo
400 g kalla kokta pastafjärilar
100 g sugar snaps
100 g sojabönor
150 g rosésallad
150 g majskorn på burk
2 nävar färsk babyspenat
1 rödlök
Kallpressad rapsolja
Vitvinsvinäger
Flingsalt
Svartpeppar
Pumpakärnor
Strimla rosésallad fint och marinera med cirka 2 msk rapsolja, 1 msk vitvinsvinäger, salt och peppar. Skulle ni tycka att rosésallad är alltför besk så går det bra att byta ut den mot rödkål.
Koka upp lite vatten med en nypa salt. Förväll sugar snaps och sojabönorna i cirka 2 minuter, lyft sedan över dem till en skål med iskallt vatten.
Häll av majskornen. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp en torr stekpanna och rosta pumpakärnorna tills det doftar ljuvligt och de fått lite färg, häll av kärnorna att svalna. Tillsätt lite olja i stekpannan och stek korvarna klara.
Sprid ut kall pasta på ett stort fat, strö över färsk babyspenat, rosésalladen, sugar snaps, sojabönor, majs, rödlök, korvarna skurna i skivor och toppa med rostade pumpakärnor.
—
LAMMKORV MED ROTSAKSSPYTT & ROSMARINMAJONNÄS
Serverad med rödvinsbrässerad surkål
4–6 portioner
8 st Stensåkra lammkorv
800 g blandade rotsaker – palsternacka, morot, rotselleri, potatis eller dylikt
5 kvistar timjan
1 äggula
½ msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
Cirka 2 dl naturell rapsolja
5 kvistar rosmarin
400 g surkål
1 dl rött vin
Smör till stekning
Rörsocker
Flingsalt & svartpeppar
Morot eller palsternacka för garnering
Skala och tärna alla rotfrukterna i fina små tärningar. Koka upp lättsaltat vatten och förväll tärningarna i cirka 5 minuter. Häll av vattnet.
Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Lägg i rotfrukterna när smöret slutat fräsa, dra ned värmen till medelvarm. Vänd runt då och då. Salta, peppra och strö över repade timjansblad.
Vispa under tiden ihop äggula med dijonsenap och vitvinsvinäger. Vispa därefter i rapsoljan droppvis till en tjock majonnäs. Repa bladen från rosmarinkvistarna, lägg stjälkarna åt sidan. Hacka och mortla sedan bladen tillsammans med en liten nypa salt och svartpeppar till en grön smet. Vänd ner smeten i majonnäsen. Smaka av med salt och peppar och låt stå svalt till servering.
Hetta upp smör i en kastrull och fräs surkålen på medelvärme. Slå på vinet och strö över cirka en halv matsked rörsocker. Vänd runt och låt fräsa tills vinet dunstat nästan helt. Salta och peppra lätt, håll varmt.
Hetta upp smör i en stekpanna tillsammans med rosmarinstjälkarna. När smöret slutat fräsa; stek korvarna, delade på hälften, till finfin färg runt om.
Servera lammkorvarna med den delikata rotsakspytten, rödvinsbrässerad surkål och majonnäsen, smaksatt med rosmarin. Garnera med lite fint strimlad morot eller palsternacka.
—
Glädjeliv vänner!
//Frederik