Panerad hokifilé med falsk gubbröra
För några dagar sen hade vi riktig vårkänsla här ute på Djurgården. Det märks dels på att alla grannar sitter ute på däck och fikar och dels på att Djurgårdsbron är tungt trafikerad. Jag och min fru passade på att laga en rätt som passade vädret.
Här kommer en sommardoftande rätt som med stor glädje avnjuts med en kall pilsner. Både under tillagningstiden & vid middagsbordet rekommenderar jag en Tjeckisk pilsner.
Testa >Primátor<.
Anledningen till att jag valde att kalla gubbröran för falsk var för att jag saknade ansjovis här hemma. Hacka ner lite i gubbröran så blir den äkta.. 🙂
4 portioner
400g fiskfilé – torsk, hoki eller annan vit fisk
400g kall kokt potatis
2 hårdkokta, kalla ägg
2dl Crème fraiche
1 rödlök
1 knippe dill
1 citron
2 msk riven pepparrot
2 msk flytande honung
Salt & peppar
Ströbröd & grahamsmjöl till panering
Gör så här;
Sätt dig i lä och öppna en pilsner…
Lägg fisken på ett fat. Pressa 1/4 av citronen över. Salta & peppra. Låt stå och dra i 20 minuter så syran får göra sitt.
Tärna den kalla, kokta potatisen och äggen. Finhacka rödlöken & dillen. Lägg det blandade hacket i en stor bunke. Vänd försiktigt i créme fraiche. Pressa över 1/4 citron och riv ner pepparrot. Smaka av med honung, salt & peppar.
Blanda grahamsmjöl & ströbröd på ett fat. Vänd fisken i paneringen och stek krispig i smör.
Servera fisken & gubbröran med en citronklyfta & lite hackad dill som garnityr.
Funkar i min värld!
//FZ
pelle
Å vilka bra recept! Jag har inte fått till hoki riktigt, men nu kommer det att fixa sig.
frederik
Glädje! Lycka till!!