Bruschetta med dragon & salladslök
Bruschetta med dragon & salladslök
Rostat vitlöksbröd (Abruzzerna)
Ett tydligt exempel på den Italienska enkelheten är Bruschettan.
Här är min version;
4 portioner (som förrätt)
4 st tjocka skivor Italienskt lantbröd
4 st mogna tomater
4 st klyftor vitlök
4 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
1 msk torkad dragon
1 msk torkad timjan
1 salladslök
Salt & peppar
1 glas örtig, syrlig Chianti till il Couco.
Värm en stekpanna med 2 msk olivolja. Krossa vitlöken och lägg i den. Behöver ej skalas.
Hacka tomaterna. Mortla dragon & timjan. Blanda tomaterna med 2 msk olivolja, balsamvinägern & de mortlade örterna. Smaka av med salt & peppar.
Skär tunna skivor av salladslöken.
Rosta brödet i den varma pannan till fin färg på båda sidor.
Lägg upp brödet & tomatröran ovanpå. Toppa med salladslöken.
Servera direkt.
Testa att toppa med rökta musslor som en smakrik variant!
Till detta serveras en örtig Chianti. Kanske en Melini?
För öronens njutning finns inget annat än Nino Rotas samlade verk från Gudfadern.
Buon appetito!
//FZ