Isterband med persiljestuvad potatis
Hej vänner,
Igår införskaffade jag mig lättrökta isterband från fantastiska Stensåkra Charkuteri. Löjligt bra. Jag noterade också under middagen att min fru inte äter skinnet på isterband, hur gör ni därute? Jag tycker att det allt som oftast är supergott, även om det är lite ”tuggigt”.
ISTERBAND MED PERSILJESTUVAD POTATIS
2 portioner
2 isterband av toppklass
400 g nykokt potatis, varm
1 msk smör
1/2 msk mjöl
Grädde & mjölk
Persilja
Grov, söt senap
Inlagda rödbetor
Salt & svartpeppar
Skär små snitt med en vass skalkniv i isterbanden så minimerar man risken att de spricker. Sätt ugnen på 200°C. Smörstek isterbanden till fin färg och låt de sedan gå klart i ugnen tills de är riktigt heta rakt igenom.
Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet till en klumpfri smet. Slå på lika delar grädde och mjölk och vispa. Ni avgör själva konsistens och tjocklek så klart. Klicka i lite senap, finhackad persilja och smaka av med salt och peppar. Låt gärna stuvningen småsjuda på låg värme i några minuter så tas mjölsmaken bort.
Vänd ner potatis i delade bitar och låt värmas rejält.
Servera magiskt goda isterband & persiljestuvad potatis med senap, rödbetor och garnera med persilja. Lätt som en plätt, men inget annat än kulinarisk livslycka!!!
//F
Cecilia
Så gott. Jag gör som din fru, äter utan skinn. Gillar att blanda själva innehållet i hemlagad potatismos – helt gudomligt