Isterband med persiljestuvad potatis
Hej vänner,
Som ni kanske vet så har jag skrivit en bok om Fast Food, snabbmat i lugn och ro. Boken släpps vilken dag som helst nu och kan bevakas på till exempel Bokus via denna länk. American Fast Food – Snabbmat i lugn & ro.
Varför droppar jag den informationen bara så där tror ni? Ja, dels för att jag är så stolt och lycklig så klart, men även för att jag lagade något helt annat till middag igår och det slog mig att det är en form av snabbmat som sannerligen heter duga. Isterband med persiljestuvad potatis. Jag hade isterband, jag hade kall kokt potatis. Det tog totalt 20 minuter att få ihop en helt magiskt delikat måltid.
ISTERBAND MED PERSILJESTUVAD POTATIS
4 portioner
4 isterband
700 g kall kokt potatis i tärningar
sötstark senap
inlagda rödbetor
2 msk smör
2 msk vetemjöl
ca 3 dl mjölk
salt & svartpeppar
färsk bladpersilja
smör till stekning
Snitta isterbanden fint på sniskan, på två sidor. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek isterbanden till fin färg runt om, dra ned värmen till medel och låt isterbanden stekas klara i ca 20 minuter. Vänd då och då.
Hetta upp en kastrull för potatisstuvningen. Smält smöret och vispa i mjölet, det får inte brynas. Vispa sedan i lite mjölk, koka upp och tillsätt mer mjölk tills ni är nöjda med konsistensen. Smaka av med senap, salt och peppar. Finhacka bladen från persiljan och vänd ner dem i stuvningen. Lägg i potatisen, vänd runt utan att ha sönder potatisen och täck med lock. Låt värmas utan att det bränns vid i botten.
Servera glädjen med inlagda rödbetor och en bra söt/stark senap. Jag hade ingen hemma så jag blandade Slotts Original med dijon (50-50) och ringlade i lite honung. Mycket lyckat! 🙂
Smaklig spis vänner!