Grillspett och Myntayoghurt
Yes! Det är måndag och vi har ju massor att göra, nu kör vi!! 🙂
SPISKUMMINKRYDDADE SPETT MED MYNTAYOGHURT
4 portioner
800 g nötfärs
1 ägg
vitlök
gul lök
spiskummin
gurkmeja
cayennepeppar
salt & svartpeppar
Myntayoghurt:
3 dl matlagningsyoghurt
ca 20 fina myntablad
olivolja
salt & svartpeppar
Hummus:
3 dl kikärtor, blötlagda enl förpackningen.
1 msk tahini
1 klyfta vitlök
3 kvistar persilja
olivolja
Serveras med:
pitabröd
strimlad sallad
tomat
skivad gul lök
Blanda färsen med ingredienserna till spetten. Provstek en liten klick för att få koll på kryddningen. Forma sedan kompakta avlånga biffar och trä dem på spett. Låt vila i kylskåpet i en timme.
Blanda ihop yoghurt, fint strimlad mynta, olja, salt och peppar. Smaka av. Låt dra i rumstemp tills servering.
Mixa kikärtorna med tahini, vitlök, persiljablad och olja. Tillsätt lite vatten tills ni får perfekt konsistens enligt er själva. Ställ i kylskåp tills servering.
Preppa alla tillbehör och tänd grillen. När grillen är riktigt, riktigt het, grilla spetten till fin färg runt om, tills de är klara.
Jag gillar att sedan fylla pitabröden med hummus, sallad, tomat, lök, köttfärsbiff och toppa med myntayoghurten, men maten kan man så klart äta på tallrik och istället använda brödet att doppa i hummus och yoghurt. Löööjligt gott hur som helst!! 🙂
//Frederik