Farsumagru, Lyxig italienska!

Hej vänner,

Nu är man alltså tillbaka på jobbet på riktigt. Givetvis har jag jobbat till och från som vanligt, hela tiden, uppochned, hit o dit osv… Haha! 🙂 Nu är jag dock tillbaka i vanlig rutin och kommer således att blogga lika regelbundet som vanligt. Hoppas på god läsning under detta år, min förhoppning är att kunna lägga riktigt mycket tid på bloggen för att vässa till den ytterligare i år. Glädje!!

Hoppas ni kikade på oss i Eskobar på TV4 i söndags. Om inte så kan ni läsa och kika lite här>> Igår fortsatte jag mitt förvirrande yrkesliv med att prova tyska vita viner tillsammans med Patrik Isaksson, Josefin Crafoord, Maya Samuelsson och Gorjan Lauseger. Sjukt kul sammansatt grupp måste jag säga och en mycket trevlig stund som kommer att visas på vinguiden.se framöver. Givetvis hojtar jag till när det finns att ses.

Här kommer ett mäktigt coolt middagstips som jag serverade på trettondagen. Stor njutning utlovas!

I kockens glas: Piccini Chianti (22467)
I kockens öra: Pavarotti – Caruso

FARSUMAGRU

4 – 6 personer

1 kg nötytterlår
1 vit fralla, gärna lite torr
1 knippe persilja
1 knippe oregano
1 solovitlök
1 dl riven parmesan
2 hårdkokta ägg
1 ägg (okokt)
1 dl grädde
4 skivor mortadella
8 skivor prosciutto di parma
1 buffelmozzarella
2 burkar konserverade skalade tomater
5 dl italiensk rött vin
2 lagerblad
Flingsalt & svartpeppar
Olivolja
Serveras med nybakat lantbröd, sallad och klyftpotatis om så önskas

Sätt ugnen på 175°C.

Putsa steken och skär sedan varsamt ut den till en så tunn platta som möjligt utan att det går hål i den.

Ta bort kanterna från frallan och smula resten i det råa ägget. Vispa i grädden, hackade örter, pressad vitlök, riven parmesan och låt sedan dra och svälla något.

Bred smeten på ”köttskivan” och lägg sedan på mortadella, prosciutto, skivat hårdkokt ägg och mozzarella. Salta och peppra friskt och ringla över olivolja. (Vi var många på vår middag så jag gjorde dubbelt recept som ni ser…)

farsumagru, tomatsås, italiensk mat, italiensk lyxmat, frederik zäll, lyxlagat, allt om mat, stek, nötytterlår, rullstek

Rulla sedan ihop steken hårt och försök att hålla alla ingredienser kvar inne i rullen. Fäst sedan med fyra, fem stumpar steksnöre för att hålla allt på plats. Börja med de yttre snörena.

farsumagru, tomatsås, italiensk mat, italiensk lyxmat, frederik zäll, lyxlagat, allt om mat, stek, nötytterlår, rullstek

Krydda rullsteken med salt och peppar utvändigt och bryn den sedan runt om i het olivolja. Lyft ur köttet och slå på vinet. Låt fräsa i en minut och slå sedan på grovt hackade konserverade tomater och spad. Koka ihop i cirka 5 minuter, salta och peppra och tillsätt 2 lagerblad.

farsumagru, lyxlagat

Lägg rullsteken i en ugnsform och häll över tomatsåsen. Baka av i ugnen i cirka 2 timmar tills köttet är rysligt mört och nästan faller isär.

Servera i centimetertjocka skivor med den goda såsen!

Smaklig spis vänner!

//Frederik

Du kanske också gillar