Eggnog – Äggtoddy

Visst, nu kör vi så det ryker! Dags för mitt recept på Eggnog! Missa inte denna höjdpunkt, sann livskvalitet i ett glas!!

Dock måste jag säga att jag inte lyckats få tag i glasen (med tillhörande horn osv) som Clark Griswold serverar sin toddy i ännu… 🙂

national-lampoons-christmas-vacation-moose-mugs-4

NATIONAL LAMPOON’S CHRISTMAS EGGNOG

10 portioner

6 ägg
8 msk socker
2,5 dl grädde
1,5 l mjölk
½ dl cognac/brandy
1 l vaniljglass
Muskotnöt

Vispa upp äggulorna hårt. Tillsätt 6 msk socker, grädde, 1,3 liter mjölk & cognac och vispa till en slät smet. Täck med plast och ställ i kylskåp i minst 1 timme.

Ta fram glassen och låt den smälta något så att den kan röras.

Vispa sedan upp äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt resterande socker och 2 dl mjölk och vänd runt försiktigt tills det precis blandats.

Ta ut äggulesmeten ur kylen. Häll över äggviteblandningen och vänd runt varsamt precis tills det blandats.

Rör ner glassen, det är precis som det ska om den fortfarande är lite klumpig.

eggnog, äggtoddy, jultoddy, toddy, frederik zäll, lyxlagat, julmat, juldricka

Häll upp i glasmuggar och riv över lite muskot. Servera direkt.

Glädjeliv vänner!

//Tomten

Du kanske också gillar